Στο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής νοτίου Ευρώπης που διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Φλεβάρη από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ - HELEXPO και την Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων, διακρίθηκε η Χιονίδου Δέσποινα του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δημόσιου ΙΕΚ Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΔΙΕΚ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- HELEXPO και υποστηρίζεται από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων).

 

Φέτος πραγματοποιήθηκε στις 17-20 Φεβρουαρίου 2023 στο πλαίσιο της Detrop – Oenos έχοντας 400 συμμετέχοντες από 15 χώρες, όπου και διαγωνίστηκαν σε 27 διαφορετικές κατηγορίες.

 

Θερμά συγχαρητήρια στην καταρτιζόμενη Χιονίδου Δέσποινα του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δημόσιου ΙΕΚ Καβάλας όπου συνοδευόμενη από την καθηγήτριά της Δρένου Δέσποινας έλαβε συμμετοχή στην κατηγορία παραδοσιακό πιάτο και διακρίθηκε κατακτώντας

το χάλκινο μετάλλιο, παρασκευάζοντας σαρμαδάκια με κιμά (γιαπράκια), τοπικό έδεσμα της περιοχή μας.”