Μέχρι το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης η έκθεση με τις ενδυματολογικές δημιουργίες των γυναικών προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή Ασημακοπούλου.

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

 

Τα ρούχα που δημιούργησαν εξ ολοκλήρου οι φιλοξενούμενες της δομής θα διατεθούν στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας μετά το τέλος της έκθεσης.

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Δομή Ασημακοπούλου αναφέρει τα εξής:

 

Σε μια λιτή και φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης "Υφαίνοντας Στιγμές" τα φορέματα και στολές που οι γυναίκες και άντρες έραψαν στη Δομή Καβάλας, δωρήθηκαν στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Όλα έχουν δημιουργηθεί στη Δομή με τη βοήθεια και χορηγία της Artatack.

 

Την έκθεση εγκαινίασε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, που συγκινημένος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσους συνδράμουν καθημερινά στην πόλη και την τοπική κοινωνία.

 

Τα φορέματα και οι στολές που παραλήφθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, "ανήκουν από σήμερα στη γκαρνταρόμπα του φορέα και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον".

 

Στην έκθεση παρουσίασε και τα έργα του, για πρώτη φορά στην Καβάλα ο Mikael Kirubel.

 

Οι κορνίζες των έργων ζωγραφικής είναι χειροποίητες και κατασκευάστηκαν από τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν στην Κοινωφελή Εργασία του Υπουργείου στη Δομή Καβάλας.

 

Το στοίχημα φέτος στη Δομή Καβάλας, μια που η ένταξη των προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται σε καλό δρόμο, είναι οι συνέργειες, η αλληλοϋποστήριξη των συμμετεχόντων στην Κοινωφελή Εργασία για την κοινωνική και οικονομική αυριανή ένταξη τους στην κοινωνία μας.

 

Αξίζει να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10:00 με 12:00 και 18:00 με 21:00 στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας.

 

(δελτίο Τύπου)