Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρει πως ήδη προωθούνται οι αποζημιώσεις των επιτραπέζιων σταφυλιών για τους αμπελοκαλλιεργητές της ΠΕ Καβάλας.

 

Ανακοίνωση Γ. Πασχαλίδη:

 

Οι προσπάθειες του Γ. Πασχαλίδη καρποφόρησαν…Ήδη προωθούνται οι αποζημιώσεις των επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας 

 

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους αμπελοκαλλιεργητές ότι ήδη προωθούνται οι αποζημιώσεις των επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.

 

Σύμφωνα με σημερινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεδρίασε σήμερα, η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ.Γεωργαντά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ.Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ.Πετραλιά, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ.Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.

 

Ήδη προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας, σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς και καπνού της ΠΕ Ροδόπης.

 

Επίσης, συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τη σημερινή εξέλιξη διότι νιώθω ότι οι συνεχείς προσπάθειες μου έχουν αντίκτυπο.”