Κινητοποιήσεις αρχίζουν οι αγρότες σε διάφορα σημεία της χώρας.

 

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου ο οποίος επισημαίνει ότι από σήμερα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας τα τρακτέρ θα βρίσκονται στις πλατείες των χωριών.

 

Δεν συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου τα μέλη του οποίου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκλογή νέας διοίκησης την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

 

Τάνια Ελευθεριάδου: «Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους».

 

«Η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε για τους αγρότες απειλεί με αφανισμό και επισιτιστική κρίση» αναφέρει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

«Η πολιτική της κυβέρνησης σε πρωτογενή παραγωγή είναι επιεικώς ανύπαρκτη και απαράδεκτη. «Επιδοτούνται» κολλητοί και ντελάληδες και οι πολίτες της παραγωγής και του καθημερινού μόχθου, αφέθηκαν στην τύχη τους….

 

Η ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους παραγωγής σε ζωοτροφές, λιπάσματα, καύσιμα, ενέργεια απειλεί την επιβίωση τους και την συνέχιση της παραγωγής.

 

Η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε για τους αγρότες απειλεί με αφανισμό και επισιτιστική κρίση, γιατί κανένας δεν θα μπορεί να αγοράσει με ψαλίδα 300%.

Δεν πάει άλλο!!!».