Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

 

 

Καβάλα

 

 

12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Μνήμες και Γεύσεις του Πόντου» από την Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας. Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με Ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων από τη χορωδία, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τα τμήματα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας καθώς και παρουσίαση ποντιακών εδεσμάτων.

 

 

12:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά (Τράπεζα Ελλάδος).

 

«Χ-mas Rock». «Οι μπάντες του ωδείου «Νεάπολις», ενορχηστρωμένες από τον Ευριπίδη Ταρασίδη έρχονται να σας ξεσηκώσουν και να δώσουν μια ροκ διάθεση παίζοντας γνωστές ροκ επιτυχίες!».

 

 

12:00 Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την συμμετοχή της χορωδίας, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων αλλά και με την συμμετοχή των μελών και φίλων της Θρακικής Εστίας Ν. Καβάλας.

 

 

12:00 Κρηνίδες – Πλατεία Πελεκανίδη.

 

 

«Γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες».

 

 

15:00 Αμυγδαλεώνας- Παλιό Καπνομάγαζο.

 

«Γλυκά Χριστούγεννα στον Αμυγδαλεώνα» από τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα.

 

 

 

17:30 Πάρκο Αγίας Ειρήνης.

 

«Φέρε το στολίδι σου». Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνει την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

 

 

Δράμα- Ονειρούπολη

 

 

11:00 Κεντρική Σκηνή.

 

Ο Σύλλογος Εβριτών τον Μ. Δράμας «ο Έβρος» πραγματοποιεί το «7ο Αντάμωμα Εβρετικών συλλόγων» Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών. Οι Εβρίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανταμώνουν στην δράμα και μέσα από το χορό, το τραγούδι και την αφήγηση παρουσιάζουν στους επισκέπτες της Ονειρούπολης την παράδοση της περιφανής Θράκης. Ιστορία και πολιτισμός, κέφι και μεράκι. Θράκη και Εβρίτες συνδέονται αρμονικά στην ξεχωριστή Ονειρούπολη.

 

 

 

13:00 Κεντρική Σκηνή.

Τα παιδικά τμήματα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Αλιστράτη Σερρών» και του «Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων Καβάλας» χορεύουν με στεφάνια την κορδέλα στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, σε ένα πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού. 

 

 

 

15:00 Κεντρική Σκηνή.

 

Οι χορευτές της αναγνωρισμένης Σχολής Χορού της Κωσταντίνας Μεσονύχτη με έδρα το Δοξάτο Δράμας έρχονται κοντά μας και ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους σε θεματικές χορογραφίες κλασσικού, μοντέρνο jazz και σύγχρονου χορού. Η μαγεία της Frozen, τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια, τα ζαχαρωτά τα έξυπνα ελαφάκια αλλά και οι μικρές άγιο- βασιλίτσες θα συναντηθούν επί σκηνής ώστε να μας καταπλήξουν και να μας ταξιδέψουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

 

 

16:10 Κεντρική Σκηνή.

 

Ο «Κοινωνικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Παναγίας  Θάσου» παρουσιάζει παραδοσιακούς Θασίτικους χώρους του δωδεκαημέρου.

 

 

 

16:40 Κεντρική Σκηνή.

Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ιερισσού «Καγκελευτός» παρουσιάζει χορούς από το παιδικό χορευτικό του. 

 

 

 

17:15 Κεντρική Σκηνή.

 

Ταξίδι στην Ελλάδα με χώρους, έθιμα και κάλαντα των Χριστουγέννων από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες Μας».

 

 

 

18:00 Κεντρική Σκηνή.

 

Το παιδικό – εφηβικό τμήμα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Ελεύθερων Καβάλας» παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 

19:00 Κεντρική Σκηνή.

 

Τα χορευτικά τμήματα της σχολής χορού «Dance Academy»  μας ξεσηκώνουν με ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα σε ρυθμούς λάτιν, χιπ χοπ, μπαλέτου και μοντέρνου χορού.

 

 

 

19:30 Σπιτάκι Κοινωνικών Δομών.

Η «Χορωδία Μουσείο Τρένων Δράμας» του συλλόγου Μ. Έ.Α.Σ.Ήφαιστος Σιδηροδρόμων & φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας» μας ταξιδεύει με το μελωδικό της τρένο σε όμορφες εποχές μέσα από τα τραγούδια της.