Από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το «Παζάρι των Χριστουγέννων», το 24ο Δημοτικό σχολείο θα αγοράσει λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά βιβλία, που κάποια από αυτά θα δοθούν σε δημοτικό σχολείο στο Περιθώρι του Νομού Δράμας στο οποίο φοιτούν 28 μαθητές.

 

Ανακοίνωση:

 

Ως μια δράση αλληλεγγύης από την πλευρά του σχολείου μας, αποφασίσαμε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το «Παζάρι των Χριστουγέννων» που θα υλοποιήσουν οι μαθητές της Στ΄ τάξης με τη συνδρομή των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου, να διατεθούν για την αγορά  λογοτεχνικών ή/και εκπαιδευτικών βιβλίων που θα εμπλουτίσουν τη δανειστική βιβλιοθήκη όχι μόνο του δικού μας, αλλά κι ενός μικρού 3/θέσιου δημοτικού σχολείου του Νομού Δράμας στο οποίο φοιτούν 28 μαθητές. 

 

Το σχολείο που επιλέξαμε βρίσκεται στο ορεινό χωριό «Περιθώρι», κοντά στα Βουλγαρικά σύνορα και η δανειστική βιβλιοθήκη που διαθέτει είναι «φτωχή» για τους μαθητές του. Επίσης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν ανανεωθεί οι τίτλοι των βιβλίων της.

 

Η επιλογή των βιβλίων που θα αγοραστούν θα γίνει από τις  υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της σχολικής μας βιβλιοθήκης, την κ. Καρβουνίδου Ελευθερία και την κ. Κούφτα Γεσθημανή, μέσω μιας λίστας προτεινόμενων τίτλων παιδικού βιβλίου, από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. Τα βιβλία θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του δημοτικού σχολείου.

 

Οι τίτλοι των βιβλίων που θα αγοραστούν  θα είναι κοινοί και για τα δύο σχολεία καθώς, με τη συμβολή της τεχνολογίας (webex), πρόκειται με το Δημοτικό Σχολείο Περιθωρίου Δράμας να  συνδιοργανώσουμε κοινή δράση φιλαναγνωσίας, την οποία θα υλοποιήσουν οι μαθητές της Στ΄ τάξης με τις δασκάλες των δύο τμημάτων. 

 

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές των δύο σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν για τις συνήθειες, τις χαρές, αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινότητας του «δικού τους κόσμου» ο καθένας.

 

Με τη δράση αυτή αποσκοπούμε στις ψυχές των μαθητών μας  να  «ακουστούν» τα λόγια του Κοσμά του Αιτωλού, του μεγάλου δασκάλου του γένους, που, στη δική του εποχή βέβαια, μιλούσε για την ανάγκη δημιουργίας σχολείων, καθώς  μέσα από αυτά μπορεί να διατηρηθεί η ιστορία μας και να θρέψει τις ελπίδες για μια καλύτερη πατρίδα.

 

Εμείς σήμερα, με μια απλή χειρονομία ενίσχυσης και εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης του ακριτικού σχολείου, θα συνδράμουμε στη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες,  αλλά και στην παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης για τους μαθητές του ελληνικού δημόσιου σχολείου.