Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

 

 

Καβάλα

 

 

09:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας

 

 

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καβάλας διοργανώνει μια εκδήλωση, στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με έκθεση φωτογραφίας, Χριστουγεννιάτικο bazaar και μουσικοθεατρικό δρώμενο.

 

 

 

14:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας

 

 

Η οργάνωση “THE LOVE VAN” σε συνεργασία με την Β΄θμια Σχολική Επιτροπή διοργανώνουν μια δράση με σκοπό τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση πρωτίστως των παιδιών και γενικότερα της κοινωνίας. Την ημέρα της δράσης θα μαγειρέψουν και θα διαθέσουν τις μερίδες στο Χαμόγελο του παιδιού και στην Παιδόπολη.

 

 

17:30 Άγιος Νικόλαος

 

 

«Χριστούγεννα στην Παλιά Πόλη της Καβάλας»
Με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Βήμα του Απόστολου Παύλου, με αποστολή την αναζήτηση μιας μοναδικής Χαριστικής Βιβλιοθήκης, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν μαγικό Χριστουγεννιάτικο περίπατο γεμάτο εκπλήξεις. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» εγκαινιάζουν την υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο πάρκο της οδού Ανθεμίου. Δραματοποίηση παραμυθιού από αφηγητές με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Με την υποστήριξη της ΜΕΤΑδρασης, Δράση για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στα πλαίσια του προγράμματος “Together in Sport”.

 

 

18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25)

 

 

«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη». Χριστουγεννιάτικη παράσταση Καραγκιόζη από τον θίασο σκιών.

 

 

19:00 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

 

«Χριστουγεννιάτικα όνειρα». Συναυλία του ωδείου Νεάπολις στην Αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης. Μικροί και μεγάλοι σολίστες, κιθάρες φλάουτα βιολιά και τσέλα, φοράνε τα γιορτινά τους και σας εύχονται…ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!

 

 

19:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας

 

Street milonga με tango argentine από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Kavalatino”.

 

 

 

19:30 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

 

Τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιήσουν «Πατινάδα» στους πεζόδρομους παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας με ζωντανή μουσική (λύρα και νταούλι), με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία όπου θα γίνει ένα γνήσιο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.

 

 

 

Δράμα

 

11:00 Άγαλμα Ελευθερίας – Δημοτικός Κήπος.

 

«Σ´αρχοντικό εμπήκαμε μεγάλου νοικοκύρη… γιομάτοι να’ ναι οι πίθοι σας, πολλά τα ζυμωτά σας» Εις έτη πολλά. Οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Δράμας αναβιώνουν το αρχαίο έθιμο της Ειρεσιώνης που αποτελεί τον πρόδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ψάλλουν αρχαία ελληνικά κάλαντα τα κάλαντα του Ομήρου ηλικίας 3000 χρόνων, στέλνοντας το μήνυμα της ιστορικής συνέχειας των πραγμάτων.

 

 

 

17:00 Κεντρική Σκηνή

 

 

 

Τα παιδικά τμήματα του «Συλλόγου Ορφέα Ν. Σκοπού Σερρών» και του «Αθλητικού και Αολιτιστικού Συλλόγου Ψυχικού Σερρών» παρουσιάζουν παρουσιάζουν χορούς από τη Δυτική Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία καθώς και από την Μ. Ασία και νησιά.

 

 

18:00 Σπιτάκι Παραμυθιού

 

 

«Ο Θόδωρον και το προσφυγόπουλο» και «Το κορτζόπον με τα κιρπίτα» αφήγηση δύο αγαπημένων παραμυθιών στην ποντιακή διάλεκτο από το Λαογραφικό Σύλλογο Μαυροβάτου «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς» και τον Σύλλογο Ποντίων Λυδίας « Η Τραπεζούντα». 

 

 

19:00 Κεντρική Σκηνή

 

 

Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αμισού» παρουσιάζει με το παιδικό χορευτικό χώρους από όλο τον πόντο και η χορωδία ενηλίκων μας λέει κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.