Έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της στο Lydia Aerodrome, το πρώτο Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στη χώρα μας, είναι η «Egnatia Aviation», η οποία ολοκλήρωσε στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας την Α’ Φάση του φιλόδοξου επενδυτικού της προγράμματος για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού αεροπορικού κέντρου.

 

Με τη δημιουργία του Lydia Aerodrome, η «Εgnatia Aviation» διπλασιάζει την εκπαιδευτική της δυναμικότητα στους 400 υποψήφιους πιλότους, ενώ θα εμπλουτίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε εκπαιδευόμενους αλλά και τρίτες εταιρείες – πελάτες, πάνω στους τρεις βασικούς πυλώνες δραστηριοποίησης του γκρουπ, που είναι: Εκπαίδευση υποψηφίων πιλότων, λειτουργία και διαχείριση Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας, συντήρηση αεροσκαφών.

 

«Είμαστε πλέον στην τελική φάση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, έχουν εκτελεσθεί τα απαιτούμενα έργα, έχουν γίνει οι έλεγχοι και περιμένουμε την έκδοση της αδείας λειτουργίας ίσως και εντός αυτής της εβδομάδας. Το αεροδρόμιο αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί, στις αρχές Ιανουαρίου 2023», δήλωσε στο GRTimes.gr ο διευθυντής ανάπτυξης της «Egnatia Aviation» κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

 

Παράλληλα, η «Egnatia Aviation»  θα συνεχίσει να λειτουργεί στις δομές του αεροδρομίου της Χρυσούπολης Καβάλας, όπου περιλαμβάνονται κτιριακές εγκαταστάσεις άνω των 1.000 τμ. Όμως με την νέα επένδυση διπλασιάζονται οι δυνατότητες και το δυναμικό της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε ότι αφορά την εκπαίδευση πιλότων, όσο και τη συντήρηση αεροσκαφών.

 

Δείτε εδώ τη συνέχεια