Στην Καβάλα θα βρεθούν 49 νέοι Έλληνες, κάτοικοι της Μελβούρνης. Θα επισκεφθούν τους Φιλίππους και άλλα σημεία της πόλης στο πλαίσιο πολιτισμικής επίσκεψης.

 

Η ανακοίνωση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη:

 

«Στις 19 Ιουλίου θα επισκεφτούν τους Φιλίππους και τη πόλη της Καβάλας 49 νέοι Έλληνες κάτοικοι της Μελβούρνης, στα πλαίσια της καλοκαιρινής πολιτισμικής επίσκεψης που διοργανώνει η Ελληνική Χριστιανική Κοινότητα Μελβούρνης.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Κοινότητα, σε συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, διοργάνωσε για τα νεαρά μέλη της μια πολιτισμική επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης που διατηρεί αγαστή επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού ζήτησε οι νέοι της Μελβούρνης να επισκεφτούν και τη περιοχή της Καβάλας. Το αίτημα του Βουλευτή έγινε αποδεκτό με χαρά από τους διοργανωτές και έτσι οι νεοσσοί της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης αναμένονται την 19η Ιουλίου 2022, ενώ στις 20 του μηνός αναχωρούν για την Αυστραλία.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους περιλαμβάνει:

 

 

1) Επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων,

 

2) Επίσκεψη, ξενάγηση και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο στο Ιερό Βαπτιστήριο της Αγ. Λυδίας της Φιλιππησίας,

 

3) Επίσκεψη και ξενάγηση στην Ι.Μ. Αγ. Σύλλα, στην οποία και έγιναν δωρεές από Καβαλιώτες που διαβιούν στην Αυστραλία,

 

4) Πορεία στην Αρχαία Εγνατία,

 

5) Επίσκεψη και ξενάγηση στη παλιά πόλη της Καβάλας.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει:

 

«Ως Καβαλιώτες που μεγαλώσαμε με τις ιστορίες για τους ανθρώπους που έφυγαν σε μέρη μακρινά, δεν μπορεί να μη μας συγκινεί η επιστροφή των νεαρών παιδιών μας για να γνωρίσουν τη πατρίδα τους. Είμαι σίγουρος πως η πόλη μας θα αγκαλιάσει τους 49 νέους της Μελβούρνης μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού, και ότι θα χτίσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας με ανθρώπους που αγαπούν όσο τίποτε την Ελλάδα.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα και τους διοργανωτές της εκδρομής, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, για τη συνεργασία μας το προγημούμενο διάστημα. Επίσης, ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο για τον χρόνο που θα διαθέσει, καθώς και τον Δήμαρχο Καβάλας για τη παραχώρηση ξεναγών».

 

(δελτίο Τύπου Γ. Πασχαλίδη)