«Οι πολίτες της Π.Ε. Καβάλας κλήθηκαν να πληρώσουν το 2018 βεβαιωμένο ΕΝΦΙΑ ύψους 27.743.187 ευρώ, ενώ το 2022 οι βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ πέφτουν κατακόρυφα στα 17.905.164,45 ευρώ», όπως κάνει γνωστό ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

 

«Η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια σταθερή τροχιά, επιτυγχάνοντας στόχους αλλά πολύ σημαντικότερα, επιστρέφοντας στους πολίτες κατά το μέτρο του δυνατού», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Πασχαλίδης.

 

Η σχετική ανακοίνωση:

 

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που έλαβε από ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών, ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να κοινοποιήσει στους συμπολίτες του συνολικά στοιχεία σχετικά με την ευνοϊκή επίδραση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ στα εισοδήματά τους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, η συνολική αξία των ακινήτων στη Π.Ε. Καβάλας το 2018 ήταν 5,2 δις ευρώ (συγκεκριμένα 5.225.122.517,38) το 2018, ενώ το 2022 ξεπέρασε τα 5,9 δις ευρώ (συγκεκριμένα 5.927.136.738,90).

 

Παρά, λοιπόν, την αύξηση της συνολικής αξίας των ακινήτων κατά περίπου 700 εκ. ευρώ, οι οφειλές ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά με την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας μειώθηκαν κατά 10 εκ. ευρώ.

 

Έτσι, ενώ οι πολίτες της Π.Ε. Καβάλας κλήθηκαν να πληρώσουν το 2018 βεβαιωμένο ΕΝΦΙΑ ύψους 27.743.187,34 ευρώ, το 2022 οι βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ πέφτουν κατακόρυφα στα 17.905.164,45 ευρώ.

 

Σε όλα τα παραπάνω, ο Βουλευτής, όντας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, θα ήθελε να προσθέσει και τα αισιόδοξα νέα για την οικονομική πορεία της χώρας όπως επιβεβαιώνονται από τη δημοσίευση της Έκθεσης-Ορόσημο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχθές.

 

Με βάση τις εκτιμήσεις, λοιπόν, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο είχε εισέλθει -μόνη στην Ευρώπη- το 2018. Η έξοδος της χώρας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας συνεπάγεται την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που θα ενισχύσει έτι περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές».

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Υπουργού και του επιτελείου του, η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια σταθερή τροχιά, επιτυγχάνοντας στόχους αλλά πολύ σημαντικότερα επιστρέφοντας στους πολίτες κατά το μέτρο του δυνατού. Γνωρίζουμε όλοι μας πως η κατάσταση για την ελληνική κοινωνία, λόγω των εξωγενών κρίσεων, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε, παρά συνεχίζουμε να προσπαθούμε όλοι μαζί».

 

(δελτίο Τύπου Γ. Πασχαλίδης)