Μετά την Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα. Οι Αμερικανοί προσθέτουν ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

Το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας Φίλιππος Β’ πέρασε από το ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια της κοινοπραξίας International Port Investments Kavala με επικεφαλής την αμερικανική Black Summit (δες ΕΔΩ).

 

Η συγκεκριμένη εταιρία χρηματοδοτείται από κολοσσιαίο αμερικανικό κρατικό επενδυτικό fund, το οποίο με κεφάλαιο 100 δισεκατομμύρια δολάρια προωθεί επενδύσεις που εξυπηρετούν γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

 

«Σε συνδυασμό και με το πλωτό LNG της Αλεξανδρούπολης, η περιοχή μας μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα εξαιρετικό και σπουδαίο ενεργειακό και εμπορικό κόμβο», λέει στο star ο αντπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

 

«Ισοδυναμεί με δύο μεγάλα εργοστάσια. Μπορεί να δημιουργηθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας» δήλωσε στο Star ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.

 

Το τίμημα για το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’ ανέρχεται στα 43 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα γίνουν δεσμευτικές επενδύσεις ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ.