ΣΧΟΛΙΟ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Γνωστός φορέας της αντιΚΚΕ επίθεσης και λάσπης, ο βουλευτής (πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν Λαφαζάνη) Ιωαννίδης, για ακόμα μια φορά επιστράτευσε το ψέμα και τη συκοφαντία. Με τις δηλώσεις του ότι “ο Γραμματέας του ΚΚΕ εκφράστηκε πρόσφατα υπέρ του ευρώ...” επιχειρεί συνειδητή διαστρέβλωση των κρυστάλλινων θέσεων του ΚΚΕ.

 

Γνωρίζει καλά ο κ. Ιωαννίδης και ευτυχώς το παραδέχεται ότι μας χωρίζει άβυσσος, όσο κι αν προσπαθεί ο ίδιος και οι όμοιοι του να λανσαριστούν ως γνήσιοι και ακραιφνείς “κομμουνιστές”, επικαλούμενοι συχνά πυκνά το μακρινό τους πολιτικό παρελθόν, το πέρασμά τους πριν από δεκαετίες από την ΚΝΕ ή το ΚΚΕ, το οποίο αφού πρώτα απέτυχαν να διαλύσουν και να μεταλλάξουν, στη συνέχεια πέρασαν απέναντι. Τόσο απέναντι που η κατρακύλα συνεχίζεται για δεκαετίες και φτάνει ως τις σημερινές συκοφαντίες, αλλά και λίγο καιρό πριν, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, στο ανοιχτό προγκρόμ ενάντια στους κομμουνιστές, όπου ο βουλευτής Ιωαννίδης καλούσε και πίεζε αστυνομία και εισαγγελέα να κυνηγήσουν και να εκδιώξουν τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ που προπαγάνδιζαν τη θέση του ΚΚΕ στα εκλογικά τμήματα. Όμως η άβυσσος που μας χωρίζει δεν αφορά τα ψέματα που επικαλείται!

 

Γιατί το ΚΚΕ έχει σαφή και συνεπή πολιτική πρόταση, τη μοναδική πραγματικά ρεαλιστική και φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου και δεν παραμυθιάζει το λαό μας, όπως οι ίδιοι πράττουν. Το ΚΚΕ φωτίζει αυτόν το δρόμο, στον οποίο καλεί το λαό να πρωταγωνιστήσει με τους αγώνες και τη συμμαχία του, με την οργάνωση και την πάλη του, να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του. Σήμερα να ορθώσει γιγάντιο τείχος και να αποτρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για ριζικές ανατροπές, για τη δική του εξουσία, με τη χώρα πραγματικά κυρίαρχη έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με τον πλούτο που ο λαός παράγει στα δικά του χέρια χωρίς την εκμετάλλευση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με μονομερή διαγραφή του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός.

 

Αυτή είναι η λύση που προτείνει το ΚΚΕ και αυτή πρέπει να αναζητηθεί έξω από το πλαίσιο του καπιταλισμού και της ΕΕ. Σε αντίθεση με όλες τις παραλλαγές του ίδιου μονόδρομου που προτείνουν όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ 2, του νέου κόμματος – αναχώματος στη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση του Λαφαζάνη.

 

Ο λαός μας έχει συγκεντρώσει πλέον αρκετή πείρα ώστε να καταδικάσει όσους τον καλούν σε υποταγή με την εφαρμογή του 3ου αριστερού μνημονίου αλλά και να παραμερίσει όσους για ακόμα μια φορά επιχειρούν να τον εξαπατήσουν. Γιατί αν ήταν με μια εύκολη κίνηση χωρίς πραγματική σύγκρουση και ρήξη με τους πραγματικούς εχθρούς των λαϊκών συμφερόντων, το κεφάλαιο και την ΕΕ, με μια απλή αλλαγή και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, να ερχόταν η λαϊκή ευημερία, τότε οι λαοί της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, που οι χώρες τους είναι εκτός ευρωζώνης αλλά μέσα  στην ΕΕ, είναι στην οικονομία τους κυρίαρχα τα μονοπώλια, θα ήταν οι περιούσιοι λαοί!

 

Δυστυχώς όμως για εσάς κ. Ιωαννίδη το παραμύθι έχει και δράκο. Και το ΚΚΕ θα συνεχίζει να τον αποκαλύπτει! Ούτε με την καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ, ούτε με την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής! Με την Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, με το λαό αφέντη και τιμονιέρη στον τόπο του!

 

23/8/2015

Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ