Μάσκες υψηλής προστασίας (14.000) μοιράστηκαν σε δασκάλους και καθηγητές του νομού Καβάλας με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη, ωστόσο όπως διαπίστωσαν οι εκπαιδευτικοί από την παρτίδα που έλαβαν στα χέρια τους, αυτές είναι κατασκευασμένες στην Τουρκία, γεγονός που έφερε αντιδράσεις. 

 

«Πέρα από το άκαιρο της κίνησης, η απορία όλων ημών των εκπαιδευτικών αφορά στην προέλευση των συγκεκριμένων μασκών. Είναι τουρκικές», αναφέρει ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δημήτρης Λυμπεράκης

 

Όσα λέει ο κ. Λυμπεράκης: 

 

«Το ερώτημα βρε Αλέξη είναι πώς προέκυψε αυτή η επιλογή; Με ποια, ηθικά κυρίως, κριτήρια οδηγήθηκες σ αυτήν την αγορά;  Όταν ο Ερντογάν διεκδικεί νησιά, εδάφη, υπέδαφος και συνεκμετάλλευση θαλασσών, πόσο ηθικό είναι να ενισχύουμε ,με τέτοιες αγορές, την οικονομία της Τουρκίας;

 

Και δεν ρωτώ, ακόμη, αν έγινε έρευνα αγοράς ή απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμός ή κάτι άλλο. Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος εδώ. Αλλα βρε Αλέξη να γιορτάσουμε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Οθωμανικού ζυγού φορώντας τουρκικές μάσκες δεν το λες και τόσο πατριωτικό».

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πήρε την πρωτοβουλία να χορηγήσει 14.000 μάσκες υψηλής προστασίας σε εκπαιδευτικούς του νομού Καβάλας προκειμένου να έχουν καλύτερη προστασία. 

 

Οι εκπαιδευτικοί συνολικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι 2.700 και σκοπός είναι να δοθούν 5 μάσκες στον καθένα (δες ΕΔΩ).