Αισιοδοξία επικρατεί στην τάξεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, παρόλο που υπάρχει μία έξαρση κρουσμάτων. 

 

«Υπάρχει κίνηση του κορωνοϊού στα σχολεία» δηλώνει ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

 

Στο νομό Καβάλας κατά μέσο όρο το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα σε μαθητές είναι 50 και υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. 

 

Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πήρε την πρωτοβουλία να χορηγήσει 14.000 μάσκες υψηλής προστασίας σε εκπαιδευτικούς του νομού Καβάλας προκειμένου να έχουν καλύτερη προστασία. 

 

Οι εκπαιδευτικοί συνολικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι 2.700 και θα δοθούν 5 μάσκες στον καθένα. 

 

Οι μάσκες υψηλής προστασίας, σύμφωνα με τον νομίατρο, μπορούν χρησιμοποιηθούν ξανά αρκεί να έχουν περάσει πέντε ημέρες από την πρώτη χρήση. 

 

Σε ό,τι αφορά την πανδημία ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, μιλώντας και με την ιδιότητα του πνευμονολόγου είπε ότι: 

 

«Είμαστε σε καλό επίπεδο. Ως ΠΕ Καβάλας τα πήγαμε καλά στα σχολεία. Είμαι αισιόδοξος για την πανδημία. Η Όμικρον σήμανε την αρχή του τέλους. Πράξαμε τα αυτονόητα για να συνδράμουμε με 14.000 μάσκες στους εκπαιδευτικούς». 

 

Επίσης σημείωσε ότι: «η επόμενη χρονιά θα μας βρει χωρίς μάσκες και απαλλαγμένους από τη λαίλαπα του κορωνοϊού». 

 

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή συμβολική και ουσιαστική.

 

Ο Γιώργος Κωστής εκπροσώπησε τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολο Βαγενά ο οποίος ασθενεί, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πολίτη είπε ότι: «οι εκπαιδευτικοί όλο το διάστημα της πανδημία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης».