γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Την Καβάλα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στα λιμάνια της χώρας. 

 

Βρέθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας όπου συμμετείχε στην πολύωρη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου. Νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του λιμανιού Φίλιππος Β’. 

 

«Το λιμάνι της Καβάλας είναι το πρώτο από τα περιφερειακά για το οποίο περιμένουμε αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Είμαστε εδώ για να δούμε την επόμενη μέρα, διότι το λιμάνι δεν το πουλάμε. Είναι υπό παραχώρηση. Το ενδιαφέρον μας είναι έμπρακτο ως νέα Διοίκηση, είμαστε επί τόπου και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή δουλειά και θα μας ξαναδείτε», είπε ο κ. Πολίτης.

 

 

Όπως τόνισε στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων επενδυτών, και εκτίμησε πως το ενδιαφέρον των ιδιωτών θα είναι μεγάλο.

 

Επίσης , εκτίμησε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι η επόμενη μέρα για το “Φίλιππος Β'”, μια επόμενη μέρα την οποία δούμε μαζί με τη Διοίκηση της ΟΛΚ, με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία, με τον Δήμαρχο Καβάλας και με τον Περιφερειάρχη», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και επισήμανε ότι αισιοδοξεί πως ο ιδιώτης μπορεί να εγκατασταθεί και να το αναλάβει εντός του έτους. 

 

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η επένδυση Γεωργούλια η οποία σύμφωνα με τον επιχειρηματία έχει κολλήσει και δεν προχωρά με ευθύνη του Οργανισμού. 

 

Σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου ο κ. Πολίτης θα συναντήσει τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη και τον συν επώνυμό του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας  Αλέξη Πολίτη αλλά και εκπροσώπους της περιφέρειας.