Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε την «Ημέρα Ανοιχτής Πόρτας» (Open Day) στον υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Β.Ν.Σ.) του ΟΑΕΔ στην Καβάλα (στη περιοχή Περιγιάλι – Αγ. Τρύφωνας), τον οποίο η πόλη μας έχει πράγματι ανάγκη.

 

Ο Β.Ν.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. Καβάλας, συνολικής δυναμικότητας 100 βρεφών και νηπίων, έχει επιφάνεια σχεδόν 1.800 τ.μ. και υπόγειο 1.700 τ.μ. και κατασκευάστηκε σε οικόπεδο εμβαδού 6,7 στρεμμάτων. Αποτελείται από ισόγειο κτίριο με δύο πτέρυγες (1.560 τ.μ.), χώρο γυμναστηρίου (210 τ.μ.) και περιβάλλοντα χώρο, που περιλαμβάνει στεγασμένο καθιστικό, μικρό ημικυκλικό αμφιθέατρο και χώρο παιδικής χαράς. Στις δύο πτέρυγες υπάρχουν χώροι υποδοχής, γραφείων, υγιεινής, κουζίνας, εστιατορίου και δημιουργικής απασχόλησης με ανάλογους χώρους υποστήριξης, ενώ στο υπόγειο είναι εγκατεστημένος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

 

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

 

Στις 14 Μαρτίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

 

Η σημερινή εκδήλωση έγινε προκειμένου οι γονείς, οι φορείς αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινωνία να γνωρίσει τους χώρους και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, καθώς και το προσωπικό του σταθμού.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Όσοι παρακολουθούν στενά το θέμα γνωρίζουν ότι το έργο είχε απενταχτεί το 2012, κάτι που κατάφερα να αλλάξω και να ενταχτεί ξανά στο Πρόγραμμα και επιτύχαμε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ελπίζω να αποτελέσει μια μεγάλη βοήθεια για τους νέους γονείς και ένας χώρος φροντίδας, μάθησης και παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά. Ευχαριστώ τον μηχανικό Στέφανο Σιμιτζή που ανέλαβε προσωπικά τη διεκπεραίωση των εργασιών, καθώς και τις καθαρίστριες που φρόντιζαν το κτίριο όλο αυτό τον καιρό.»

 

δελτίο Τύπου