Σήμα για την επίσπευση των εμβολιασμών σε παιδιά στέλνει ο καθηγήτης λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αναφέροντας ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά θα μολυνθούν αργά ή γρήγορα αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. 

 

Ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού επισημαίνοντας ότι μπορεί να μην είναι πλήρως γνωστό το τί θα γίνει μετά από 10 χρόνια από το εμβόλιο ωστόσο είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί αν κολλήσει κορωνοϊό, καθώς οι συνέπειες είναι μακροχρόνιες.

 

Εξάπλωση τα Χριστούγεννα

 

Σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και προσβάλει και τα παιδιά. «Τα παιδιά θα μολυνθούν κάποια στιγμή αν δεν εμβολιαστούν. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά. 

 

Σε ένα μήνα επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία

 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως είναι τελεσίδικό ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και ότι σε ένα μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία

 

Ο κ. Σύψας τόνισε πως το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας μπορούν να μεταφέρουν το ιό στους ανεμβολίαστους 50 ετών και πάνω και ο μεγάλος φόβος είναι πως οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να νοσηλευτούν με αποτέλεσμα να υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ.