Με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους εστίασης τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορωνοϊό, όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ: «Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως δεκαεπτά (17) ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα καιμη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα».

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους, τόνισε πως το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι μικρό και σε χαμηλότερα ποσοστά από τον γενικό πληθυσμό. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών».