Πρωτοσέλιδα

 

 

 

 

 

Το Παρασκευοσαββατοκύριακο 24 με 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό μουσικό φεστιβάλ «Πλάι Στο Κύμα» που γίνεται κάθε χρόνο στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον Δήμο Νέστου, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός.

Την πρώτη ημέρα των συναυλιών θα ανοίξει ο Γιάννης Χαρούλης. Το βράδυ του Σαββάτου θα πάρει τη σκυτάλη η Μελίνα Ασλανίδου ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με συναυλία των Μπάμπη Στόκα και Μίλτου Πασχαλίδη.

Είναι, για την ώρα, άγνωστο εάν και ποιοι καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν τα παραπάνω σχήματα καθώς και οι τιμές εισόδου για κάθε συναυλία αλλά και για το σύνολο του τριημέρου.

 

Ακολουθούν τα βιογραφικά των καλλιτεχνών:

 

 

 

Γιάννης Χαρούλης

Ο Γιάννης Χαρούλης, γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου 1981 στο Λασίθι Κρήτης, είναι Έλληνας μουσικός και ερμηνευτής που ασχολείται με την έντεχνη, την ροκ και την Κρητική παραδοσιακή μουσική.  Έχει ηχογραφήσει τρεις προσωπικούς δίσκους, ένας εκ των οποίον έγινε χρυσός και έναν ζωντανό δίσκο, ο οποίος ανέβηκε στο νούμερο 1 των Ελληνικών μουσικών chart.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές και συναυλίες: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Ελευθερίου, Νίκο Μαμαγκάκη, Χρήστο Τσιαμούλη, Χρήστο Θηβαίο, Μάνο Ξυδούς, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μελίνα Κανά, Σωκράτη Μάλαμα, Μίλτο Πασχαλίδη, Νίκο Πορτοκάλογλου, Διονύση Τσακνή, Νατάσσα Μποφίλιου, Χαΐνηδες, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Μιχάλη Νικολούδη, Μίνωα Μάτσα, Έρικ Μπάρτον κ.ά.

Δισκογραφία

2003: Γύρω μου και εντός

2006: Χειμωνανθός

2012: Μαγγανείες

2015: Χίλια καλώς εσμίξαμε - Live

Συνεργασίες

2003: Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου – Διάφοροι (Music Box)

2005: Έχουν περάσει χρόνοι δέκα... – Μίλτος Πασχαλίδης (Minos EMI)

2005: Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα – Διάφοροι (Lyra)

2005: Ο γητευτής και το δρακοδόντι – Χαΐνηδες (Music Box)

2005: Ο Γαργαλιστής – Δημήτρης Μπασλάμ (Sony music BMG)

2005: Της Κρήτης τα πολύτιμα – Διάφοροι (MBI)

2006: Της Κρήτης τα πολύτιμα ΙΙ – Διάφοροι (Lyra)

2006: Δάκρυ στο γυαλί – Εστουδιαντίνα (Minos EMI)

2007: Δωδεκάορτο – Χρήστος Τσιαμούλης (Sony music BMG)

2007: Οίκος αντοχής – Δανάη Παναγιωτοπούλου (Καθρέφτης)

2007: Ο Αγησίλαγος – Δημήτρης Μπασλάμ (Sony music BMG)

2007: Η γενιά του 2010 – Συλλογή Δίφωνο, 141 (Δίφωνο)

2008: Ο Σαμάνος – Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Σαββόπουλος (Lyra)

2008: Τ’ αστέρια θα ‘ναι πάντα μακριά – Μάνος Ξυδούς (Legend – Modern Times)

2008: Τραγουδάκια γάλακτος – Μ.Χαλκουτσάκη & Α.Χαλικιά (Impact music)

2008: Της Κρήτης τα πολύτιμα ΙΙI – Διάφοροι (Lyra)

2010: Το νησί – Μίνως Μάτσας (Minos EMI)

2010: Μικρές ελπίδες – Παύλος Συνοδινός (Lyra)

2011: Στου χρόνου τις καταπακτές – Νότης Μαυρουδής (Protasis Music)

2011: Έχω ένα σχέδιο – Θέμης Καραμουρατίδης (Lyra)

2012: Ίσως – Νίκος Πορτοκάλογλου (Universal)

2014: Θέα παραδείσου – Άλκηστις Πρωτοψάλτη (Heaven Music)

2014: Έξω απ' τα μέτρα – Βαγγέλης Καζαντζής (Minos EMI)

 

 

 

 

Μελίνα Ασλανίδου

Η Μελίνα Ασλανίδου γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1974 στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, αλλά πέρασε την παιδική της ηλικία στην Παραλίμνη Γιαννιτσών, κοντά στα Γιαννιτσά. Έκτοτε, μένει στην Ελλάδα. Την περίοδο 2000 - 2002 συμμετείχε στο συγκρότημα «Οι Απέναντι», με το οποίο κυκλοφόρησε μόνο ένα άλμπουμ το 2002, το "Μικρή Αγάπη". Έκτοτε η Ασλανίδου ακολούθησε ατομική καριέρα. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Το Πέρασμα". Το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2005 τιτλοφορούμενο "Παιχνίδι Είναι".

Το 2007 κυκλοφόρησε ένα Cd-Single με τρία τραγούδια, με τίτλο "Ψηλά Τακούνια". Το 2008 κυκλοφόρησε ένα Greatest Hits άλμπουμ με τίτλο "Στο Δρόμο".

Ακολούθησαν τα άλμπουμ "Δεν έχω διεύθυνση" (2012) και Μελίνα (2014). Από τον χειμώνα του 2014 μέχρι τώρα είναι coach/κριτής στο The Voice, που προβάλεται από τον ANT1. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της είναι το τραγούδι “Το λάθος” σε μουσική του Αντώνη Βαρδή.

Δισκογραφία

Μικρή Αγάπη (με τους Απέναντι) (2002)

Το Πέρασμα (2003)

Παιχνίδι Είναι (2005)

Δεν έχω διεύθυνση (2012)

Μελίνα (άλμπουμ) (2014)

Singles

Το Παρελθόν Θυμήθηκα (με τους Απέναντι) (2001)

Τρεις Ευχές (2005)

Ψηλά Τακούνια (2007)

Άλλη μια φορά (2010)

Δεν έχω διεύθυνση (2012)

Καλοκαίρι αγκαλιά μου (2013)

Τετάρτη βράδυ (2013)

Αχ κινδυνεύω (2014)

Να με δικαιολογήσεις (2015)

Compilations

Στο Δρόμο (2008)

 

 

 

 

Μπάμπης Στόκας

Ο Μπάμπης Στόκας είναι Έλληνας τραγουδοποιός και ερμηνευτής. Ήταν τραγουδιστής, αλλά και στιχουργός - συνθέτης αρκετών τραγουδιών των «Πυξ Λαξ» (1989-2004), ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του οποίου αποτελούσε και ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Μάνο Ξυδού και το Φίλιππο Πλιάτσικα. Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1968 στο Βούπερταλ της Γερμανίας, ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα, όπου έζησε στην Καλαμάτα μέχρι τα 11 χρόνια του. Μεγάλωσε στο Μενίδι.

Το Μάρτιο του 2001, ενώ ακόμη οι Πυξ Λαξ συνεχίζουν την κοινή τους πορεία, ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας".

Ο Μπάμπης Στόκας έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Ασλανίδου, τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Μιχάλης Τζουγανάκης ο Χρήστος Θηβαίος και άλλους πολλούς.

Δισκογραφία

Πουλιά της Νύχτας (2001)

Τα Νησιά της Ειρήνης /cd-single (2003)

Στην Άκρη της Γιορτής (2006)

Τραγουδήστε, μην Ντρέπεστε /live (2008)

Βόλτα (2010)

Η Αυλή των Τρελών (2012)

 

 

 

Μίλτος Πασχαλίδης

Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης είναι Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός, πρώην μέλος του συγκροτήματος Χαΐνηδες. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά οι σπουδές στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή και μουσική του καριέρα. Σήμερα ζει στην Αθήνα και συμμετέχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Στις αρχές του 2012 κυκλοφόρησε ο 8ος προσωπικός του δίσκος.

Συμμετοχές ως τραγουδοποιός

ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΗΣ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ

ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ - ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΩΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΟΥΛΑΣΙΚΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ - 20 Χρόνια μετά...

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ APURIMAC

ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ-ΦΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ

STAVENTO-ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

16 ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Προσωπική Δισκογραφία

ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (2008)

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟΙ ΔΕΚΑ (Ζωντανή Ηχογράφηση) – (2013)

Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ (2003)

ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΥΡΕΣ (2001)

ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ (1998)

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΛΥΠΗΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ (1995)

Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ-ΝΕΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΠΛΟΥΣ (1994) (Συμμετέχει ως μέλος του συγκροτήματος και ενορχηστρωτής του δίσκου)

ΧΑΪΝΗΔΕΣ (1991) (Συμμετέχει ως μέλος του συγκροτήματος)