γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Αναχώρησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουλίου μετά από τρεισήμισι ώρες καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας το πλοίο Blue Star Myconos της εταιρείας Blue Star Ferries 

 

Αναχώρησε μετά από τρεισήμισι ώρες καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας το πλοίο Blue Star Myconos της εταιρείας Blue Star Ferries 

 

Ένταση ανάμεσα σε επιβάτες και πλήρωμα 

 

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 8:00  το πρωί ωστόσο μία από τις άγκυρες κόλλησε στο βυθό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει από το λιμάνι της Καβάλας.

 

Αναχώρησε μετά την επιδιόρθωση του προβλήματος και το σχετικό έλεγχο από τις Λιμενικές αρχές για το αξιόπλοο του πλοίου. 

 

Ωστόσο δημιουργήθηκε ένταση όταν επιβάτες απέδωσαν την καθυστέρηση στο να δοθεί χρόνος σε 5 ανεμβολίαστους τουρίστες να μεταβούν σε διαγνωστικό κέντρο στην Καβάλα και να υποβληθούν σε ράπιντ τεστ προκειμένου να μπορέσουν να επιβιβαστούν. 

 

Νωρίτερα δεν τους είχε επιτραπεί να επιβιβαστούν καθώς δεν είχαν επιδείξει αρνητικό τεστ για να ταξιδέψουν

 

Οι επιβάτες συνέδεσαν το γεγονός της καθυστέρησης με τους 5 επιβάτες όταν τους είδαν να επιστρέφουν με ταξί και να επιβιβάζονται κανονικά στο πλοίο. 

 

Όπως καταγγέλλουν στο ράδιο Θεσσαλονίκη επιβάτες μέσα από το πλοίο όταν το Blue Star Myconos επιχείρησε να ξεκινήσει τους είπαν ότι κόλλησε η άγκυρα στον πυθμένα. Ωστόσο λένε ότι αυτό ήταν μία πρόφαση για να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση καθώς περίμεναν το group των τουριστών να επιστρέψει με τα αποτελέσματα των rapid test.

 

Τελικά σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες τα άτομα αυτά μετέβησαν είτε σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είτε σε διαγνωστικό κέντρο και έκαναν το τεστ. Επέστρεψαν στο πλοίο και τελικά τους επετράπη η επιβίβαση

 

Τι λέει το Λιμεναρχείο 

 

Από το Λιμεναρχείο Καβάλας πάντως διαψεύδεται το οπτικό υλικό που στάλθηκε από επιβάτες του πλοίου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. 

 

Όπως λένε οι Λιμενικές Αρχές το πλοίο όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα σε μία από τις άγκυρές του που έχει κολλήσει στο βυθό και έγιναν εργασίες προκειμένου να ξεκολλήσει.

 

Θα ήταν αδύνατον, όπως λένε, το πλοίο γεμάτο κόσμο, φορτηγά και αυτοκίνητα, να ξαναγυρίσει για να πάρει 5 άτομα. Απλώς οι συγκεκριμένοι επιβάτες εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση κατάφεραν και πρόλαβαν να προσκομίσουν τα αρνητικά τεστ που είναι απαραίτητα κι έτσι τους επετράπη η είσοδος.  

 

Δείτε τα βίντεο: