Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουλίου από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας η οικονομική πολιτική της διοίκησης Μουριάδη και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

 

Θετικά ψήφισε η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα την οποία στη συνεδρίαση εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου. 

 

Όπως είπε η κ. Ιωσηφίδου πρόκειται για μια τυπική διαδικασία καθώς η παράταξή της έχει ψηφίσει θετικά την πλειοψηφία των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής. Ζήτησε ωστόσο να δοθούν από τη διοίκηση τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ποιες αποφάσεις στηρίχθηκαν από την παράταξη Τσανάκα και ποιες απορρίφθηκαν. 

 

Θετικά ψήφισε και η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος στη διάρκεια της σύντομης συνεδρίασης «Συμφωνώ με την κ. Ιωσηφίδου καθώς είναι σημαντικό να δούμε πόσες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής είναι ομόφωνες και πόσες έχουν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και πόσες πέρασαν αποκλειστικά από την Οικονομική Επιτροπή». Τόνισε πάντως πως «η έγκριση των πεπραγμένων της διοίκησης δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και την οικονομική πολιτική του Δήμου».  

 

Υπέρ ψήφισε και η παράταξη του Βαγγέλη Παππά. Όπως είπε ο κ. Παππάς η διαδικασία είναι τυπική ωστόσο με αφορμή το αίτημα της κ. Ιωσηφίδου επισήμανε πως «στα ραδιόφωνα γίνεται αντιπολίτευση και στο δημοτικό συμβούλιο συμφωνούμε σε όλα. Δεν είμαστε η ωραία ατμόσφαιρα που θέλετε να περάσετε είμαστε μια κακή ατμόσφαιρα». 

 

Πάσα από την τοποθέτηση Παππά πήρε ο Μάκης Παπαδόπουλος λέγοντας πως «τελικά είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει τον δήμαρχο». 

 

«Του τα επιστρέφω όσα λέει και θα τα δει σύντομα ποιος τελικά έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο» απάντησε ο Βαγγέλης Παππάς. 

 

Έκπληκτη με την τοποθέτηση του κ. Παππά δήλωσε η κ. Ιωσηφίδου λέγοντας πως θα συνεχίσει να βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης όποτε την καλούν και να λέει την άποψή της για τη διοίκηση Μουριάδη. 

 

Τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής καταψήφισε η παράταξη του Άρη Βέρρου καθώς όπως «δυστυχώς αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου μεταφέρθηκαν στις επιτροπές του Δήμου από τη σημερινή κυβέρνηση υποβαθμίζοντας το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και αφήνουν παρατάξεις σαν τη δική μας εκτός των επιτροπών αυτών. Για τους λόγους αυτούς καταψηφίζουμε», είπε ο κ. Βέρρος. 

 

«Ενώ υπάρχει τεράστια ομοθυμία στην οικονομική επιτροπή ανάμεσα στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση στα ραδιόφωνα βλέπουμε τακτική αντιπαράθεσης που ξεφεύγει. Αντιπολίτευση γίνεται μόνο στα ραδιόφωνα», είπε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας ο οποίος καταψήφισε το θέμα. 

 

Την ικανοποίησή του για την δουλειά που γίνεται από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Όπως τόνισε οι αποφάσεις εγκρίνονται από τις παρατάξεις που συμμετέχουν σε ποσοστό 90% κι έτσι είπε ο Δήμος μπορεί και λειτουργεί και διοικείται.