«Αυτό που πρέπει να μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αν υποστηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας. Εξαπέλυσε τα πυρά του στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση της γύρω από τους εμβολιασμούς. Μίλησε επίσης για το voucher των 150 ευρώ στους νέους αλλά και για την «επέλαση» της μετάλλαξης «Δ» μέσα στο καλοκαίρι. 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τους αρνητές»

 

«Έχουμε ακούσει διάφορα σενάρια από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν αμφισβητηθεί εμβόλια. Βλέπουμε μία σιγή ασυρμάτου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κ. Τσίπρα στο να αυξηθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τους αρνητές του εμβολίου. Ίσως εκεί βλέπει ένα εκλογικό σώμα  στο οποίο μπορεί να αλιεύσει ψήφους σε εκλογές. Θα πρέπει να ξεκθαρίσει τη θέση του εάν και τί πρόκειται να κάνει για να ενισχύσει τους εμβολιαστικούς ρυθμούς και πώς θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ελληνική οικονομία από ένα τέτοιο κύμα πανδημίας» δήλωσε ο κ. Φεύγας. 

 

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και τα 150 ευρώ 

 

«Το vouhcer των 150 ευρώ είναι ένα κίνητρο για τους νέους να εμβολιαστούν και δεν έχει την έννοια της χρηματικής συναλλαγής. Τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν σε κύριους τομείς όπως για παράδειγμα ο τουρισμός. Δεν πρόκειται να πιστεύει κάποιος ότι μπορείς να εξαγοράσει ένα παιδί με 150 ευρώ. 

 

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι κάτι που εξετάζει η κυβέρνηση. Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτές που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, όπως οι γιατροί ή άλλες υπηρεσίες του κράτους όπως Αστυνομία και Λιμενικό», επισημαίνει.

 

«Ο τουρισμός θα πληγεί και το 2021»

 

«Εάν θα κυλήσει ομαλά η εισροή τουριστών δεν εξαρτάται μόνο από την ελληνική κυβέρνηση. Εξαρτάται και από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα απ’ όπου θα έρθουν. Η μετάλλαξη «Δ» θα είναι η κύρια μορφή κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε σχέση με τις χώρες προέλευσης των τουριστών. 

 

Ο τουρισμός έχει πληγεί το 2020 και σίγουρα. Για να είμαστε ειλικρινής θα πληγεί και το 2021. Αυτό είναι όμως μία παγκόσμια τάση. Όλες οι χώρες που είναι τουριστικός προορισμός έχουν τεράστιο κόστος. Είναι όμως μία ευκαιρία να δούμε και άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας που πρέπει να αναπτύξουμε.  

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Βασίλης Φεύγας στον KavalaNews 102.8: 

 

 

Για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. είπε πως: «μιλάμε για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι για μείωση των κλινών. Μιλάμε για νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση να λειτουργήσουν ενιαία, ώστε να υπάρξει ένα δυνατό νοσοκομείο». 

 

Για τον Χαρδαλιά και τους παίκτες της Φενέρ σημείωσε πως: Πρόκειται για ένα συκοφαντικό δημοσίευμα. Όταν αφιχθεί στην Αθήνα η ομάδα της Φενέρνπατσε τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα. Δεν υπήρχε καμία κατεξαίρεση. 

 

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Δεν θα δούμε εκλογές σύντομα».