γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Οι υγειονομικοί και στην Καβάλα όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν φτάσει σε σημείο εξάντλησης και πλέον καταγγέλλουν τις επιλογές της κυβέρνησης που επιμένει να μην εξασφαλίζει το απαραίτητο προσωπικό για τα Νοσοκομεία, ανέφερε στον KavalaNews 102.8 και στον Κώστα Λουκούμη η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Όσα λένε το τελευταίο διάστημα οι κυβερνητικοί βουλευτές ότι το Νοσοκομείο της Καβάλας ενισχύθηκε με προσωπικό καταρρέουν σήμερα. Βλέπουμε διακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία, να μην επαρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας και να μην υπάρχει το επαρκές προσωπικό σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, είπε η κ Ελευθεριάδου.

 

Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102.8 η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου

 

 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες γιατρών ότι απειλούνται με ΕΔΕ ή ζητούνται οι παραιτήσεις τους στην περίπτωση που δεν δεχτούν να κάνουν τις ανεξάντλητες εφημερίες που τους ζητούνται είπε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία για την οποία ο διοικητής του Νοσοκομείου πρέπει να απαντήσει. 

 

Εδώ κι έναν χρόνο το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και απόλυτη υπαιτιότητα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας την έχει ο κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικοί παράγοντες. 

 

Αποδείχτηκε, είπε η κ. Ελευθεριάδου, άλλα εισηγούνται οι ειδικοί και άλλες αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση. 

 

Αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο για την εργασία, είπε η ΝΔ από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε έδειξε ποια είναι η στόχευσή της η οποία είναι να μην υπάρχει συνδικαλιστική δράση, καμία προστασία στο ωράριο και το μισθό των εργαζομένων και απόλυτη ελαστικοποίηση της εργασίας.