Σε όλο τον κόσμο αλλά ειδικά με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού προέκυψε μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της παραγωγής. Έκλεισαν δεκάδες - εκατοντάδες κοιτάσματα και πολύς κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά είπε από την πλευρά του μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της ενεργειακής Αιγαίου Σωτήρης Χιωτάκης. 

 

Ο Πρίνος είπε έχει και ένα παραπάνω πρόβλημα που το κουβαλάει χρόνια γιατί είναι γερασμένος, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνεχείς επενδύσεις για να μπορεί να βγει η παραγωγή.

 

Προφανώς αυτές οι επενδύσεις έχουν γίνει και με δανεισμό και δυστυχώς φτάσαμε ως εδώ, είπε. 

 

Η εταιρεία δεν έχει μόνο τους μισθούς των εργαζομένων οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα πληρώνονται απρόσκοπτα είπε, αλλά και τα δάνεια που έχουν ληφθεί για τη λειτουργία του Πρίνου και τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν, επισήμανε. 

 

Για να αναπτυχθεί το κοίτασμα "Ε" είπε, χρειάζονται πάνω από 50 εκ. ευρώ λόγω της κρίσης και αυτό πρέπει να κάνουμε, τόνισε. 

 

Το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου είναι απαραίτητο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους επισήμανε ο κ. Χιωτάκης όταν ρωτήθηκε γιατί η εταιρεία προχωρά στη μείωση του προσωπικού. 

 

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Χιωτάκη στον KavalaNews 102,8