Σε.. μάστιγα εξελίσσονται οι τηλεφωνικές απάτες, με επιτήδειους να τηλεφωνούν σε πολίτες και να ζητούν χρήματα με την πρόφαση ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης (1/4)  οι επιτήδειοι έδρασαν στην Καβάλα, όπου συμπολίτισσά μας καταγγέλλει ότι κάλεσαν στο κινητό τηλέφωνο των γονιών της, λέγοντας ότι κάποιο παιδί τους είχε ατύχημα.

 

Τα… αντανακλαστικά τους όμως φαίνεται ότι λειτούργησαν και έκλεισαν το τηλέφωνο σχεδόν αμέσως

 

Οι κινήσεις των δραστών 

 

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις και προσπαθούν να κάνουν έναν συμβιβασμό για υποτιθέμενο τρακάρισμα χωρίς να εμπλέξουν τις ασφαλιστικές εταιρείες, ή για να βοηθήσουν συγγενικό πρόσωπο που δήθεν νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο μετά από ατύχημα.

 

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή στους πολίτες να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία μας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.