Η Καβάλα αλλά και το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου θρηνεί για την απώλεια του δημοσιογράφου Παναγιώτη Νεστορίδη, ο οποίος απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης 31 Μαρτίου 2021, σε ηλικία μόλις 56 ετών κι έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο. 

 

Η μάχη του με την ασθένεια ήταν γενναία και για μεγάλο διάστημα φαινόταν ότι η υγεία του είχε βελτιωθεί. Όμως το τελευταίο διάστημα υπήρξε ξαφνική επιδείνωση. 

 

Η δημοσιογραφική του διαδρομή 

 

Ο Παναγιώτης Νεστορίδης είχε γεννηθεί στην Ελευθερούπολη, στις 30 Αυγούστου 1965. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Αριστερά και άρχισε να αρθογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτη» και την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" από τη δεκαετία του ’80.

 

Λίγο μετά εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Η Εβδόμη» της οποίας υπήρξε αρχισυντάκτης έως το 1995. 

 

Το 1997 δημιούργησε την εφημερίδα «Νέα Εγνατία» δημιουργώντας νέα δεδομένα στον τοπικό Τύπο ενώ λίγα χρόνια αργότερα ανέλαβε και θέση αρχισυντάκτη στους συνεργαζόμενους τότε τηλεοπτικούς σταθμούς Center TV και ENA channel

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη κι εργάστηκε επί σειρά ετών στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

 

Το διάστημα της δραστηριότητάς του στη Θεσσαλονίκη, μαζί με συναδέλφους του είχε δημιουργήσει και την ενημερωτική ιστοσελίδα egnatiapost.gr ενώ συνολικά στη δημοσιογραφική του διαδρομή συνεργάστηκε επίσης με τις εφημερίδες "Επενδυτής", "Οικονομική", "Έθνος" αλλά και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς "Ράδιο Ζ" και "904 Αριστερά στα FM". Τα τελευταία χρόνια επανήλθε τηλεοπτικά με εκπομπή στο "Center".

 

Την περίοδο 2014-2017 ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΤV100, FM100).

 

Συνδικαλιστική δράση

 

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, υπηρετώντας τον κλάδο της Δημοσιογραφίας από πολλές θέσεις: στην αρχή (2002-2004) ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και στη συνέχεια (2004-2008) ως αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ. 

 

Διετέλεσε από το 2001 έως το 2004 αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αλλά και μέλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) από το 2009 έως σήμερα. 

 

Το 2018 εξελέγη εκ νέου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά την περιπέτεια με την υγεία του, άσκησε σε αυτό τα καθήκοντα του με συνέπεια, προσήλωση, και ένταση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποχρεώσεις του ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. 

 

Ήταν επίσης μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

 

Ο Παναγιώτης Νεστορίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019

 

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜΘ αναφέρει μεταξύ άλλων: 

 

«Η πολύπλευρη δράση του είχε πάντοτε ως ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την Περιφέρεια και χάρη σε αυτήν κερδήθηκε πολύ έδαφος σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, αλλά και την εδραίωση της περιφερειακής Ενημέρωσης ως υψηλής προτεραιότητας ζήτημα στην ιεράρχηση του κλάδου και της πολιτείας. Ο Παναγιώτης Νεστορίδης υπερασπίστηκε αυτή την ανάγκη όχι μόνο ως συνδικαλιστής, αλλά και με το πλούσιο δημοσιογραφικό έργο του και τις επιλογές του από όποιες θέσεις ευθύνης ανέλαβε σε Μέσα που δούλεψε.

 

Ο τόσο πρόωρος θάνατος του Παναγιώτη Νεστορίδη στερεί τη δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης από τη συγκροτημένη, παραγωγική και νηφάλια προσέγγισή του στα ζητήματα της Ενημέρωσης, που πάντα συνδυαζόταν με αγωνιστικό πνεύμα και γόνιμη διεκδικητική διάθεση. Στερεί επίσης το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα από έναν συνεπή υπερασπιστή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων.

 

Δεν υπήρξε τα τελευταία 30 χρόνια μάχη για τις ασφαλιστικές και εργασιακές διεκδικήσεις του κλάδου, που δόθηκε χωρίς τον Παναγιώτη Νεστορίδη.

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με βαθιά οδύνη ένα από τα πιο οικεία της πρόσωπα και διατυπώνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος».

 

Σημειώνεται ότι η πολιτική κηδεία του Παναγιώτη Νεστορίδη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, στις 17.00, στο νεκροστάσιο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου.

 

Παράκληση της οικογένειας του Παναγιώτη Νεστορίδη είναι αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στον Σύλλογο Φίλων Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αριθμός λογαριασμού:

 

GR 8901722720005272059087744.