Για την κατάσταση των ερασιτεχνικών ομάδων, την έναρξη των πρωταθλημάτων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Καβάλας, τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, αλλά και την υποψηφιότητα του Καβαλιώτη Θοδωρή Ζαγοράκη, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαρικών Σωματείων Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος

στην Πέλλα τηλεόραση. 

 

Για την διοίκηση της ΕΠΟ και για τον Ζαγοράκη:

 

«Στηρίξαμε την διοίκηση του φίλου μας του Βαγγέλη Γραμμένου. Είναι ένας άνθρωπος άξιος, ικανός και πολυτέλεια για το ποδόσφαιρο. Αλλαξαν πράγματα, όπως είπα και πριν για το var και τους ξένους διαιτητές για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχουν γίνει αρκετές σχολές διαιτησίας, αρκετές σχολές προπονητών, εκμεταλλεύτηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα και έγιναν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα όπως το «μπάλα παντού». 

 

Εκεί που είμαστε δυσαρεστημένοι είναι το οικονομικό. Επικαλούμενη και η ΕΠΟ δικά της προβλήματα δυσπραγίας, δεν έδωσε τα χρήματα που δικαιούταν οι ΕΠΣ ανάλογα με τις δραστηριότητες τους. Δεν πήραμε αυτά που έπρεπε να πάρουμε ώστε να στηρίξουμε και εμείς τα σωματεία. Στο επαγγελματικό μόνο που είχαμε τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές σε τρία χρόνια τα λέει όλα».

 

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και σε ερώτηση για τον Ζαγοράκη είπε: «Μακάρι να πάρει την απόφαση ο Ζαγοράκης να ασχοληθεί και για εμάς θα είναι ιδιαίτερη τιμή να ασχοληθεί καθώς είναι Καβαλιώτης. Αν πάρει την απόφαση να ασχοληθεί σημαίνει ότι θα έχει πάρει τα εχέγγυα από όλους και θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Ο μεγάλος αρχηγός της Εθνικής μας του 2004, αν μπει σε αυτή την διαδικασία θα είναι κοινής αποδοχής και θα βάλει τους όρους του. Αν ικανοποιηθούν τότε θα προχωρήσει».

 

Σε ερώτηση για τον Σταύρο Ψαρόπουλο τόνισε: «Ο κ. Ψαρόπουλος είναι ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης με εμπειρία στο διοικείν. Εχει την εμπειρία, την ικανότητα να διοικήσει και από αυτό το πόστο του προέδρου. Στο χέρι του είναι να του δοθεί αυτή η δυνατότητα να πετύχει».

 

Για την έναρξη των πρωταθλημάτων 

 

«Επρεπε και τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα να ξεκινήσουν μαζί με τον ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο. Ευελπιστώ να ξεκινήσει και η football league όπου απασχολούνται άτομα που είναι το επάγγελμα τους ώστε να έχουμε μια πλήρη δραστηριότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

 

Για τη Γ’ Εθνική είπε: «Είναι ερασιτεχνική κατηγορία που απασχολούνται επαγγελματίες προπονητέςκαι κάποιοι παίκτες που μπορούν τουλάχιστον να βγάζουν τα έξοδα τους. Να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο είναι πολύ δύσκολο. Εκεί θα πρέπει να μπει μπροστά η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, αν μπορεί να καλυφθεί το κόστος των τεστ που πρέπει να γίνονται μία ή και δύο φορές την εβδομάδα.

 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα γήπεδα (όπως και στα τοπικά) που δεν μπορούν να διασφαλίσουν την μη παρουσία φιλάθλων. Από κει και πέρα ένας πρόεδρος το να δίνει 300,400 ευρώ την εβδομάδα για τεστ δεν είναι δυνατόν.

 

Τα έσοδα είναι μηδέν, χορηγοί δεν υπάρχουν, μαγαζιά έχουν κλείσει, άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους, μπορούν να στηρίξουν οι άνθρωποι αυτοί, το ποδόσφαιρο; Αν καλυφθεί το κόστος των rapid test καλό είναι να ξεκινήσει».

 

Για τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας:

 

«Το καλοκαίρι μιλούσα στα σωματεία για μια μεταβατική χρονιά. Ηθελα να κάνω και μικρούς ομίλους αλλά δυστυχώς δεν πέρασε από το δ.σ. Φτάσαμε στα τέλη Ιανουαρίου και δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν, πλήρως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τι περιμένουμε, να μας πουν σε ένα μήνα βγείτε ελεύθερα και παίξτε ποδόσφαιρο; Δεν ξέρω, είμαι επιφυλακτικός. Από το 1940 μέχρι το 1945 η Ελλάδα δεν έπαιξε ποδόσφαιρο λόγω του πολέμου. Ας μην παίξουμε και τώρα κάποιους μήνες και να επανέλθουμε με τη νέα αγωνιστική περίοδο καθαροί και ελεύθεροι».

 

Για το μητρώο επισήμανε:

 

«Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε στείλει επιστολή στη ΓΓΑ. Είπαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή του μητρώου αλλά ήμασταν αντίθετοι ότι μέσα σε αυτή την περίοδο πανδημίαςβάζουμε τα σωματεία να μαζέψουν 20, 22 έγγραφα.

 

Εχουν ένα κονδύλι για τον αθλητισμό λόγω του κορωνοιού. Θα μπορούσαν να ζητούσαν τα ενεργά σωματεία από κάθε Ενωση την τελευταία χρονιά, να μοίραζαν τα κονδύλια και να έβαζαν ένα χρονοδιάγραμμα για να γραφτούν στο μητρώο ή αν δεν γραφτούν σε 1, 1,5 χρόνο να υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

 

Σωματείο πήγε στις υπηρεσίες τέσσερις φορές για να πάρει μια βεβαίωση, και πάντα έβρισκαν κάποια λάθη γραφειοκρατικά, ενώ έχουμε και παραδείγματα που παραλίγο θα γινόταν φασαρίες».

 

Ακόμη είπε ότι θα πρέπει να δεσμευτεί ο υπουργός ότι τα σωματεία θα λαμβάνουν την επιχορήγηση κάθε χρόνο.

 

Για τα όρια ηλικίας:

 

«Δεν είμαι υπέρ, από την άλλη όμως δεν βλέπω αρνητικά το όριο θητειών. Η θητεία σου δεν μπορεί να είναι παραπάνω από δέκα, δώδεκα χρόνια. Ότι είχες να δώσεις το έδωσες».

 

 

πηγή/φωτογραφία: Metrosport