Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου ο πρώην βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης. 

 

Όπως αναφέρει ο κ. Μορφίδης σε σχετική δήλωσή του αν ο κ. Λαζαρίδης δεν ανακαλέσει ή δεν αποδείξει τα όσα είπε εναντίον του σχετικά με την folli – follie μέσα σε διάστημα πέντε ημερών τότε η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με μήνυση και αγωγή. 

 

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Μορφίδης αναφέρει τα εξής:

 

Στα 45 χρόνια οργανωμένης πολιτικής ζωής και στα 20 χρόνια  σε θεσμικές θέσεις ευθύνης, πρώτη φορά αναγκάστηκα σήμερα να προσφύγω στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας εξώδικη διαμαρτυρία κατά του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη, υπερασπιζόμενος την τιμή, την υπόληψη και την πολιτική μου πορεία απέναντι στα ψεύδη και στη λασπολογία την οποία -μόνον αυτός και ευτυχώς όχι το κόμμα του- διασπείρει τις τελευταίες μέρες.

 

Του δίνω το χρονικό περιθώριο των 5 ημέρων, όπως ορίζεται από τον νόμο, ώστε, είτε να ανακαλέσει τα όσα δυσφημιστικά είπε εναντίον μου ή να καταθέσει δημοσίως τα στοιχεία που «αποδεικνύουν» την ορθότητα των ισχυρισμών του. Διαφορετικά, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω μέσω της δικαστικής οδού και να καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του.