Το βραβείο για την καλύτερη στρατηγική στην ενεργειακή μετάβαση (Transition Economist Strategy of the Year) βραβεύτηκε η Ενεργειακή Αιγαίου από τον Petroleum Economist έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς. 

 

Η Ενεργειακή Αιγαίου προκρίθηκε με βάση τον φάκελο που είχε υποβάλει στους τρεις, προεπιλεγέντες από ειδική επιτροπή, finalists και στη συνέχεια ψηφίστηκε από το κοινό στο διαδίκτυο συγκεντρώνοντας το 44% των ψήφων.

 

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Σωτήρης Χιωτάκης γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο fecebook.

 

«Έχω πολύ καιρό να αναρτήσω κάτι για την Energean εδώ γιατί προσπαθώ να κρατήσω την δουλειά έξω από τον κάπως πιο προσωπικό χρόνο. Θα μπω όμως σήμερα στον πειρασμό να γράψω δυο λόγια, γιατί η Energean μόλις βραβεύθηκε με το Βραβείο για την Καλύτερη Στρατηγική στην Ενεργειακή Μετάβαση (Transition Economist Strategy of the Year) από έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς, τον Petroleum Economist.

 

Η Energean προκρίθηκε με βάση τον φάκελο που είχε υποβάλει στους τρεις, προεπιλεγέντες από ειδική επιτροπή, finalists και στη συνέχεια ψηφίστηκε από το κοινό στο διαδίκτυο! 

 

Η υποψηφιότητα συγκέντρωσε το 44% των ψήφων, ποσοστό που είναι πραγματικά εκπληκτικό αν αναλογιστεί κανείς τα διεθνή δεδομένα και το γεγονός ότι είμαστε μια εταιρεία περίπου 450 ανθρώπων και, μαζί με τους συναδέλφους της Edison E&P που θα ενταχθούν σύντομα, κάτι λιγότεροι από 700...

 

Είναι όμως πραγματικά συγκινητικό και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει: δείχνει ότι ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΣΕΙ την διεθνή κοινότητα και, γενικότερα, όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ενέργεια, το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη για το ότι μπορεί μια εταιρεία που ξεκίνησε ως παραγωγός πετρελαίου και έχει πλέον δώσει το βάρος της στο φυσικό αέριο να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης σε ένα μέλλον καθαρότερο και χωρίς ρύπους διοξειδίου του άνθρακα. 

 

Και το έχουμε πείσει αυτό το δύσκολο κοινό γιατί ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΕΙ οι ίδιοι ότι το όραμα είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα! Για αυτό και αναλάβαμε τη δέσμευση να έχουμε πετύχει μηδενικούς συνολικά ρύπους ως το 2050. 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και, βεβαίως, είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ για όσους από εσάς εμπιστευθήκατε την ψήφο σας στην Energean...»