Στο επίκεντρο του κορωνοϊού φαίνεται πως έχει μπει ο δήμος Παγγαίου. Προβληματισμός προκλήθηκε για τα απανωτά κρούσματα στο δημοτικό διαμέρισμα Ελευθερών, αλλά και για τα… διάσπαρτα σε Ελευθερούπολη και χωριά.

 

Το Σάββατο έγιναν γνωστά πέντε κρούσματα του κορωνοϊόυ στις Ελευθερές τα οποία διαγνώστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο της Περάμου και αφορά άτομα που εργάζονται σε καλλιέργειες.

 

Στο Ελαιοχώρι μετά τα πέντε κρούσματα που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην περιοχή το περασμένο Σάββατο 17/10 έκανε δειγματοληπτικό έλεγχο σε περίπου 60 άτομα και βγήκαν επιπλέον τρία θετικά. Φτάνοντας έτσι το Ελαιοχώρι στα οκτώ κρούσματα.

 

Ωστόσο τα παραπάνω δεν ήταν και τα μοναδικά στο Παγγαίο. Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι ένας παίκτης από την ομάδα μπάσκετ της Ελευθερούπολης ήταν θετικός.

 

Την Δευτέρα 19/10 θετικοί στον κορωνοϊό εμφανίστηκαν στην Ελευθερούπολη ένα βρέφος με τον πατέρα του, με αποτέλεσμα δύο τμήματα βρεφονηπιακού σταθμού να κλείνουν, ένας 54χρονος σε χωριό της περιοχής, όπως κι ένα ακόμη κρούσμα επίσης στο Κοκκινόχωμα.  Με το σύνολο των γνωστών κρουσμάτων να φτάνει τα 18 στον δήμο Παγγαίου.