Με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και αντιπροσωπεία στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθηκε από το Δήμο Καβάλας αναφέρονται τα εξής: "Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στον αποκλεισμό της Καβάλας και της Δράμας από την Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από όλους τους θεσμικούς φορείς και των δυο περιφερειακών ενοτήτων, προκειμένου να αναστραφεί η υπάρχουσα κατάσταση.

 

Η κ. Ελευθεριάδου, επικαλούμενη τόσο τις πληροφορίες που έχει από τους συναδέλφους της, όσο και το περιεχόμενο των τοποθετήσεων της Προέδρου της Επιτροπής, Ντόρας Μπακογιάννη, ισχυρίστηκε ότι πέρα όλων των άλλων ελλοχεύει ο κίνδυνος πιθανής θέσπισης ειδικών αναπτυξιακών κριτηρίων για τις περιφερειακές ενότητες της Θράκης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο μαρασμό την περιοχή μας.

 

«Το πόρισμα που θα βγει από την επιτροπή θα βγει μόνο από την Θράκη και όχι την Καβάλα και την Δράμα και θα προβλέπει ιδιαίτερα αναπτυξιακά κριτήρια μόνο για τη Θράκη. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο, συντονισμένα από όλους τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα επιμελητήρια και τους εμπορικούς συλλόγους Καβάλας – Δράμας κάνοντας συντονισμένες προσπάθειες. Τις προτάσεις τους δήμου Καβάλας θα τις μεταφέρω στην επιτροπή», είπε σε δηλώσεις της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου

 

Ο κ. Μουριάδης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εν λόγω Επιτροπή, ενώ παρέδωσε ένα υπόμνημα στην κ. Ελευθεριάδου με τις θέσεις του Δήμου Καβάλας για την ανασυγκρότηση ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μέσω της προώθησης κοινών δράσεων για την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής".

 

«Από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει την αντίθεση του στη σύσταση της επιτροπής μόνο για τη Θράκη. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της περιφέρειας είναι κοινά. Υπάρχουν ακραίες τοπικιστικές φωνές που μιλούν μόνο για την ανάπτυξη της Θράκης και αφήνουν πίσω την Δράμα και την Καβάλα. Δεν θέλουμε να ζήσουμε τα αποτελέσματα της επιτροπής που είχε δημιουργηθεί το 1992 και είχε καταστροφικά αποτελέσματα ιδιαίτερα για την Ανατολική Μακεδονία», είπε ο γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης.