Κοροϊδία σε βάρος όλων των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών με αφορμή την απόφαση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ να μην πληρωθούν οι εφημερίες.

 

Συγκεκριμένα η ΔΗ.ΠΑ.Κ. Γιατρών στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

Κατάφωρη κοροϊδία σε βάρος όλων των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας η απόφαση του διοικητή της 4ηςΥΠΕ να μην πληρωθούν οι εφημερίες-υπερβάσεις των υπηρετούντων γιατρών.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία έρχεται να συμπληρώσει την άθλια κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Σε μια εποχή πανδημίας που οι ανάγκες είναι τεράστιες και παραμένουμε χωρίς όπλα απέναντι στον «αόρατο εχθρό» μας ζητάνε να δουλεύουμε απλήρωτοι! Όχι μόνο δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού αλλά ζητάνε από το ήδη εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της εποχής απλήρωτο!

Πολλά είναι τα τμήματα του νοσοκομείου στα οποία οι γιατροί καλούνται να κάνουν πέραν των 7εφημεριών κάθε μήνα π.χ Πνευμονολογικές,Νεφρολογική,Ορθοπαιδική,Παθολογικές. Πώς άραγε φαντάζεται ο διοικητής ότι θα καλυφθούν αυτά τα κενά Ειδικά τώρα που έχουν προκύψει και νέες ανάγκες όπως η στελέχωση της covid-19 κλινικής? Είναι επιστημονικά άρτιο και αποδεκτό να εφημερεύει ένας παθολόγος και να καλύπτει κι άλλα τμήματα και νοσηλευόμενους ασθενείς τους οποίους δεν γνωρίζει καν? Είναι ή δεν είναι αυτό υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας σε μια εποχή που η επιστήμη καλπάζει? Η μείωση των εφημερευοντων γιατρών αποτελεί πράξη άκρως σοβαρής επικινδυνότητας τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό, ιατρικό , νοσηλευτικό και λοιπό.

§  Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

§  Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

§  ΜΑΠ - Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

§  Σπάμε τη σιωπή μας

Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού

 

ΚΑΒΑΛΑ 02/04/2020

Μπρούβαλης Μερκούριος,μέλος ΔΣ ΕΓΕΣΥΚ

Ποτόλια Λίλη, μέλος ΔΣ ΙΣΚ