Με 350 μόνιμους υπαλλήλους θα στελεχωθούν δύο δομές του Δημοσίου στην περιοχή Νικηφόρου και Παρανεστίου Δράμας, σε μια απόσταση 40-50 χλμ από την Καβάλα. 

 

Η μία προκήρυξη αφορά στην κάλυψη θέσεων στις νέες φυλακές στο Νικηφόρο Δράμας όπου θα προσληφθούν 258 άτομα. Η προκήρυξη αυτή έχει υπογραφεί κι έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ πριν από 2-3 περίπου μήνες αλλά η δημοσιοποίησή της έχει καθυστερήσει αρκετά. 

 

Η άλλη προκήρυξη αφορά τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων για τις ανάγκες του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Παρανεστίου Δράμας η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. 

 

Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Κώστας Μπλούχος ο οποίος είπε πως οι θέσεις των μονίμων υπαλλήλων που θα προσληφθούν είναι 100, η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ ενώ θα υπάρξει και ειδική μοριοδότηση εντοπιότητας για τους Δραμινούς υποψηφίους. 

 

 

Επίκειται αύξηση των φιλοξενούμενων αλλοδαπών; 

 

Σημειώνεται ότι το ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου είναι μία από τις δύο δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες στη Δράμα. Η συγκεκριμένη δομή φιλοξενεί έναν αριθμό ατόμων μεταξύ 400-500. 

 

Ο αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν ως υπάλληλοι δείχνει ότι στη δομή του Παρανεστίου θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των φιλοξενούμενων αλλοδαπών. 

 

Σημειώνεται ότι η φύλαξη του ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου αποδυναμώθηκε μέσα στο 2019, όταν 20 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε υπηρεσίες της Αθήνας (συνολικά 67 άτομα από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη). 

 

Οι αστυνομικοί της περιοχής ζητούν εδώ και καιρό την ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου της Δράμας ώστε να μην δαπανώνται χρήματα και εργατοώρες για τις πολύ συχνές μεταγωγές τροφίμων στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ξάνθης.