Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε την αγωνία και την ανησυχία μας σχετικά με την ύπαρξη έργων πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και σχεδίου καταστολής αυτών, συγκεκριμένα για την περιοχή του Περιγιαλίου.

 

Έχουμε, το πλεονέκτημα να ζούμε σε μία καταπράσινη περιοχή, σχετικά μακρυά από το κέντρο της πόλης,  στην οποία, δυστυχώς, υπάρχουν αρκετά αδόμητα και εγκαταλελειμμένα οικόπεδα με έντονη βλάστηση, ενώ στην βόρεια πλευρά της περιοχής του Περιγιαλίου εκτείνεται μεγάλη δασική έκταση και φυσικά η περιβαλλοντική “βόμβα” του ΧΥΤΑ Καβάλας.

 

Ως Σύλλογος καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντοπίσουμε τους ιδιώτες οικοπεδούχους, ώστε να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν μπορούμε ούτε να εγκαταστήσουμε πυροσβεστικούς κρουνούς (υπάρχει μόνο ένας), ούτε να περιφρουρήσουμε τις δασικές εκτάσεις, ούτε να ελέγξουμε αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας για την νόμιμη λειτουργία του ΧΥΤΑ Καβάλας. 

 

Επιθυμία όλων των κατοίκων της περιοχής του Περιγιαλίου είναι  αφενός να μάθουν αν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών και αφετέρου να θέσουν όλους τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους, ζητώντας παράλληλα την εφαρμογή των διατάξεων της οικείας νομοθεσίας για την άρνηση του ιδιώτη να καθαρίσει την ιδιοκτησία του.

 

Τέλος, εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς και θέτουμε εαυτούς στην διάθεση τους για οποιαδήποτε βοήθεια.

 

 

 

         Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας