Η εκλογική μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Καβάλα άρχισε με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου στο ξενοδοχείο GALAXY, με την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη

 

 

Σε μία γεμάτη αίθουσα, ο κ. Βασιλειάδης κάλεσε τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν την κοινωνική πλειοψηφία που θα αποτρέψει την «επιστροφή στο παρελθόν». Ζήτησε σ’ αυτό το πλατύ μέτωπο να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί στις διαφορές του παρελθόντος και να δομηθούν ψηφοδέλτια που θα καλύπτουν λόγο τον χώρο της προόδου.

 

«Η μάχη θα δοθεί πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, χωριό-χωριό ώστε να γίνουν γνωστά σε όλους τα δύο πολιτικά σχέδια, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της ΝΔ» ανέφερε και τόνισε την πεποίθηση του ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να ανατραπεί. Επανέλαβε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης εντός του ασφυκτικού κλοιού του μνημονίου αλλά και τις τομές που έφερε την επόμενη της λήξης της δανειακής σύμβασης και αναρωτήθηκε πώς η ΝΔ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της για το ασφαλιστικό και για τη μείωση της φορολογίας, καθώς αν αυτό συμβεί άμεσα (όπως υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση) τότε θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί είτε με περικοπές δαπανών ή με νέο δανειακό πρόγραμμα.

 

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Θόδωρος Μπόνος ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να «πορευτούμε με λογισμό και όνειρο», αναφέρθηκε στη σημασία αναχώματος απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, ενώ σημείωσε ότι στο μεγάλο προσκλητήριο των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων σε περισσεύει κανείς. «Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: ή κυβέρνηση ΝΔ με Γεωργιάδη και Βορίδη ή προοδευτική Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

 

 

Στο προεδρείο της συνεδρίασης, εκτός από τον Θόδωρο Μπόνο ήταν ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Κυριάκος Κελίδης και η δικηγόρος, Ευγενία Παπαναστασίου. Στην  εκδήλωση παρεβρέθηκαν οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, ο Βασίλης Τραϊφόρος, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Λυμπεράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρασάγας, Σωτήρης Σωτηριάδης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου κ.α.

 

Πηγή: Κόκκινο Καβάλας