Την Παρασκευή 29-3-2019 αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Νομ.Συλ.ΑμεΑ ν. Καβάλας και της Π.Ε Τυφλών Α.Μ επισκέφτηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας και το τμήμα Βρεφονηπιοκόμων, με στόχο την ενημέρωση για τους τρόπους, πρακτικές και μεθόδους υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία μιας και τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις προκηρύξεις θέσεων αναπληρωτών ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό στην Α βαθμια εκπαίδευση.

 

 

Τα μέλη των συλλόγων μίλησαν τόσο με τους μαθητές όσο και με την εκπαιδευτική κοινότητα του ΙΕΚ Καβάλας προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να έχουν αποκτήσουν επαφή με το θέμα που θα κληθούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο μέλλον. 

 

 

Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την αναπηρία (χρήση αναπηρικού αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού) και παρουσίαση της νοηματικής γλώσσας.

 

 

Την εκπαίδευση με το λευκό μπαστούνι παρουσίασε η εκπαιδεύτρια κινητικότητας της ΠΕ τυφλών κ. Γιώτα Πάνου, την ενημέρωση για το αναπηρικό αμαξίδιο η ΓΓ του ν Συλλογου κ. Πένυ Μαμαλιά και στην παρουσίαση της νοηματικής γλώσσας βοήθησε η εθελόντρια του Συλλόγου υποψήφια διερμηνέας κ. Άννα Πατέλη, μαζί με την κ. Θεοχαρούλα Κεχαΐδου και τον.Θανάση Βγενόπουλο ,άτομα με αναπηρία κώφωσης και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, στα τεχνικά βοηθήματα αλλά και στο θέμα των σκύλων οδηγών τυφλών ήταν οι Άκης Μαούνατζης και Μενιος Δημογέροντας αντίστοιχα, τoν συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η γραμματέας της Π.Ε τυφλών ΑΜ κ. Βούλα Πανταζίδου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος Σμάραγδος Κρεμύδας.

.