Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στην Καβάλα, η εκδήλωση της Energeanη οποία είχε ως επίκεντρο τον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια ανάμεσα στην Energean-KavalaBCκαι το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Καβάλα.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με άξονα την κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, φορείς τους οποίους ηEnergeanευχαριστεί θερμά, κόπηκαν περισσότερα από 500 εισιτήρια και πωλήθηκαν πάνω από 200 λαχνοί, με το σύνολο των εσόδων να αποδίδεται στο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Καβάλα. Προκειμένου δε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energeanκαι Πρόεδρος της EnergeanOil& GasS.A. κ.Μαθιός Ρήγας συμμετείχε, όπως και άλλα στελέχη της εταιρείας, στον αγώνα με την χρήση αμαξιδίων.

 

 

 

Το τζάμπολ του αγώνα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ενώ η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης αγώνες ανάμεσα στην Energean-KavalaBCμε τις ακαδημίες της καθώς και με Φίλους της ομάδας με ξεχωριστή παρουσία στον διοικητικό, εμπορικό και κοινωνικό ιστό της πόλης της Καβάλας. Τα ονόματα που δόθηκαν στις δύο μικτές ομάδες της Energean- KavalaBCκαι των Φίλων της ήταν

«Μπορούμε» και «Νοιαζόμαστε», όπως άλλωστε και το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης.

 

 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις ξεχωριστές αθλητικές προσωπικότητες από την Καβάλα. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος βράβευσε την Παραολυμπιονίκη κ.Αλεξάνδρα Δήμογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EnergeanOil& GasSAκ. Δημήτρης Γόντικας τον βετεράνο διεθνή μπασκετμπολίστα κ. Πρόδρομο Νικολαϊδη και η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energeanκ. Ίλια Ρήγα την Παραολυμπιονίκη κ.Ανθή Καραγιάννη.

 

 

 

Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε και χριστουγεννιάτικο bazaarαπό το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας (ΕΕΕΕΚ Καβάλας), το οποίο η Energeanυποστηρίζει σταθερά. Μάλιστα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα ηλεκτρονικής συγκέντρωσης χρηματικών δωρεών (crowdfunding) η οποία λειτουργεί στη διεύθυνση giveandfund.com.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας της Energeanείναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία ειδικής πολυαισθητηριακής αίθουσας για τις ανάγκες των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Καβάλας.