Από το γραφείο του δημάρχου Νέστου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι συναντήσεις τής δημοτικής αρχής την εβδομάδα 29/8-4/9/2016

ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΜΘ ΜΕ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στη Θάσο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Αυγούστου το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ όπου συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα για την Περιφέρεια όπως αυτό του αγωγού ΤΑΠ (ανταποδοτικά), το προσφυγικό- μεταναστευτικό, ο χαρακτηρισμός NATURA 2000 της περιοχής από το Δέλτα Έβρου έως την Καβάλα και ο νόμος 4412/2016 που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις έργων. Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων Δημάρχων  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου και εισηγήθηκε για το θέμα του Δημοτικού Κάμπινγκ Κεραμωτής αναφερόμενος ειδικά σε όλες τις ενέργειες και την πορεία τους  που προέβη ο ίδιος προκειμένου να βρεθεί έστω και προσωρινά η άρση της απόφασης της κατεδάφισης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Με το πέρας της συζήτησης ακολούθησε δείπνο σε γνωστό μαγαζί του Λιμένα της Θάσου.

 

 

ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ  ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τον Διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας κ. Καρασαββόγλου Αναστάσιο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τρίτη 30 Αυγούστου  συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο παρουσία και του Προέδρου ΚΕΘΕΑ κ. Σωτηρίου προκειμένου να συζητήσουν για τη μεταφορά των παιδιών του κέντρου. Ο Δήμαρχος Νέστου δήλωσε πως πρόθεση του είναι να συμβάλλει στο μέτρο που του αναλογεί για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, στην έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου καθώς και στις βασικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα ιατρεία του Δήμου. Υπήρξε διαβεβαίωση προς τον Δήμαρχο από τον Διοικητή ότι σύντομα θα επισκεφθεί ο ίδιος τον Δήμο ώστε να διαπιστώσει τα παραπάνω προβλήματα.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Συνάντηση είχε με τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καβάλας κα Φρατζεσκάκη Μαρία συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου της. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας με τους υπαλλήλους του Δήμου Νέστου και αφορούν θέματα με την λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Νέστου κα. Χατουτσίδου Ελένη, κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και ο Διευθυντής του Δήμου κ. Κοντοστόλης Νίκος.

 

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου για την παράδοση- παραλαβή της Προεδρίας της επιχείρησης. Όπως έγινε γνωστό τον απελθόντα Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γαβριηλίδη Νίκο διαδέχθηκε ο νέος Πρόεδρος κ. Παναγιωτίδης Γιώργος. Ο Δήμαρχος ενώπιον του προσωπικού της επιχείρησης ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Γαβριηλίδη το έργο του οποίου εξήρε με τα καλύτερα σχόλια. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που εκτέλεσε ο ίδιος καθώς και ο Αντιπρόεδρος κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης. Στη συνέχεια παρουσίασε τον νέο Πρόεδρο καθώς και τον νέο Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο ζητώντας να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους ενώ ζήτησε κι από τους υπαλλήλους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την ανοδική πορεία της ΔΕΥΑΝ.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ «Πλάϊ στο κύμα 2016» κ.κ. Καγιάσας Δημήτρης και Καγιάσας Ευθύμης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του τη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει ο απολογισμός των εκδηλώσεων του φεστιβάλ βάζοντας παράλληλα νέες βάσεις για το επόμενο του 2017 καθώς και για τη συνεργασία για εκδηλώσεις μέσα στο χρόνο.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στην Αντιδημαρχία  την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου παρουσία  του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον αποχωρήσαντα Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου Κώστα για το δύσκολο έργο που επωμίστηκε για δύο χρόνια το οποίο χαρακτηρίζεται κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένο και μάλιστα σε μια αποδεκατισμένη από τις προηγούμενες διοικήσεις Τεχνική Υπηρεσία. Στη συνέχεια παρουσίασε στο προσωπικό της υπηρεσίας τον νέο Αντιδήμαρχο έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο τονίζοντάς του το πολύ σοβαρό και υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνει ευχόμενος να επιτύχει για το καλό του Δήμου.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ

Στο γραφείο του προσκάλεσε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τους Δημοτικούς Συμβούλους που αναλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης στην διοίκηση του Δήμου ύστερα από τον Δημοτικό ανασχηματισμό που προέβη ο ίδιος λίγες μέρες νωρίτερα κάτι που είχε δηλώσει από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε την διοίκηση στον Δήμο Νέστου. Στη συνάντηση εξήρε το έργο των προκατόχων τους ενώ ζήτησε παράλληλα από αυτούς να ξεπεράσουν το έργο τους κάνοντας πολλά βήματα παραπάνω και να δουλέψουν σκληρά με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Τους επισήμανε πως η θητεία τους θα είναι μόνο για ένα χρόνο και πως δεν έχουν περιθώρια για λάθη και περιόδους χάριτος. Τέλος, τους υπενθύμισε πως θα είναι δίπλα τους για όποτε τον χρειαστούν. 

 

ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ-ΙΣΜΑΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδα-Ισμαρίδα με τη συμμετοχή του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου όπου ορίστηκε με ΦΕΚ ο ίδιος ως τακτικό μέλος και αναπληρωματικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης ο οποίος και τον συνόδευε. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του φορέα. Με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί ο Δήμαρχος Νέστου εξέφρασε το παράπονό του για την καθυστέρηση της τοποθέτησης του ως μέλος εδώ και δύο χρόνια που ανέλαβε ως Δήμαρχος κι επιπλέον έθεσε επιτακτικά το θέμα για τις καταγγελίες του φορέα προς τους παραθεριστές των περιοχών Τιμαρίου και Μοναστηρακίου, ειδικά φέτος και μάλιστα μέσα στον Ιούλιο, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις. Αναρωτήθηκε έντονα, γιατί φέτος αφού οι συγκεκριμένες καταγγελίες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει συνεργασία του φορέα με τον Δήμο και να γίνει έγκαιρα ενημέρωση των παραθεριστών στις εν λόγω περιοχές ώστε να γνωρίζουν για την επόμενη θερινή περίοδο που και πότε θα κατασκηνώσουν. Ακολούθησε συζήτηση για πολλά άλλα θέματα που αφορούν τον φορέα.

 

Αναφέρεται πως ο Δήμος Νέστου δεν ευθύνεται πουθενά σχετικά με την άδεια εγκατάστασης σε συγκεκριμένες παραλίες διότι δεν του ανήκουν γι’ αυτό και όποιες κακοπροαίρετες κριτικές περί συγκέντρωσης εσόδων είναι αβάσιμες, και εκ του πονηρού καθοδηγούμενες.

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ

Για μια ακόμη φορά πραγματοποιήθηκε η γιορτή της πατάτας την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στην Λεκάνη του πρώην Δήμου Ορεινού. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου με σύσσωμη τη Δημοτική του ομάδα καθώς και ο νέος Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τους διοργανωτές για την πετυχημένη εκδήλωση αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης από τον Δήμο προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο, εξήρε την άοκνη προσπάθεια των διοργανωτών να συνεχίζουν για πολλά χρόνια την εκδήλωση αυτή τονίζοντας τη σημασία του προϊόντος της πατάτας για την τοπική οικονομία του Δήμου.

 

Από το Γραφείο Τύπου