Συνεχίζονται οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των επαγγελματιών οδηγών ταξί και του Δήμου Καβάλας για τη μεταφορά της πιάτσας από την πλατεία Καπνεργάτη με αφορμή τα έργα της ανάπλασης.

 

Η αρχική πρόταση του Δήμου ήταν η πιάτσα να μεταφερθεί στην οδό Βενιζέλου.

 

Πρόταση που από την αρχή δεν έγινε αποδεκτή από τους οδηγούς των ταξί που επέμεναν η πιάτσα να παραμείνει μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ όπου βρίσκεται σήμερα.

 

Αν και το θέμα ήταν να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα αποσύρθηκε καθώς μια νέα πρόταση ήρθε να προστεθεί στο τραπέζι του διαλόγου από τους επαγγελματίες οδηγούς και την συγκοινωνιολόγο Αλεξάνδρα Τσανάκα.

 

Σύμφωνα με την πρόταση τα οχήματα τα οποία κινούνται επί της οδού Δαμιανού, να στρίβουν δεξιά στην οδό Κύπρου και από εκεί να ανοίξει δρόμος στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το πλαϊνό μέρος του κτιρίου του ΟΤΕ.

 

Δείτε τον δρόμο στο παρακάτω βίντεο:

Τα οχήματα στη συνέχεια να περνάνε μπροστά από το κτίριο και μπροστά από τα παλιά καρτοτηλέφωνα και να κατευθύνονται προς το φανάρι όπου σύμφωνα με την πρόταση δεν θα καταργηθεί ώστε να μπορούν να εισέλθουν τα οχήματα στην οδό Βενιζέλου.

 

Για να συμβεί αυτό το σενάριο θα πρέπει να γίνει ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου να σπάσουν τα πλακάκια, να φύγει η ράμπα, να φύγουν τα παρτέρια και τα δέντρα για να μπορέσει το κομμάτι αυτό να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

 

Με αυτή τη νέα πρόταση πλέον στη δημόσια συζήτηση αναμένεται νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να ληφθεί μια οριστική απόφαση καθώς η διοίκηση του Δήμου βιάζεται να λύσει το θέμα για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.