Ομόφωνα θετικά γνωμοδότησε την προηγούμενη εβδομάδα το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας στην πρόταση οι ανακοινώσεις κηδειών και μνημόσυνων να τοποθετούνται σε ειδικά πλαίσια.

 

Σύμφωνα με την απόφαση:

 

Ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να τακτοποιήσει την ανεξέλεγκτη τοιχοκόλληση ανακοινώσεων από γραφεία τελετών σε στύλους φωτισμού, οδικής σήμανσης, ΔΕΗ και άλλα σημεία προκαλώντας αισθητική και περιβαλλοντική μόλυνση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριας διαφήμισης, προτείνει την τοποθέτηση τριών (3) πλαισίων ανάρτησης ανακοινώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης για την εξυπηρέτηση του αναφερόμενου σκοπού.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλαισίων είναι τα παρακάτω :

 

- Εξωτερική διάσταση πλαισίου + στήριξη : 200 (ύψος ) Χ 150 (μήκος) cm

 

- Διάσταση πλαισίου : 120 (ύψος ) Χ 150 (μήκος) cm

 

Το πλαίσιο ανάρτησης ανακοινώσεων είναι κατασκευασμένο από κοιλοδοκούς τετράγωνους διατομής 50 Χ 50 και πάχους 2 mm.

 

Εντός του πλαισίου διαμορφώνονται 12 επιμέρους μικρότερα πλαίσια με ξύλινη τάβλα διαστάσεων χαρτιού τύπου Α4 για την ανάρτηση των κηδειόχαρτων.

Τα πλαίσια έχουν κατασκευαστεί από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας και θα τοποθετηθούν από τα ίδια με ανάρτησή τους επί του εδάφους με την χρήση στριφωνιών μπετού.

 

Οι θέσεις στις οποίες προτείνεται να τοποθετηθούν τα ανωτέρω πλαίσια υποδεικνύονται παρακάτω :

 

1η θέση : Στην πλατεία υπολοχαγού Κ. Κονσουλίδη πίσω από το περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

 

2 η θέση : Επί της οδού Ελ. Βενιζέλου πλησίον της στάσης στην Λέσχη Αξιωματικών

 

3 η θέση : Επί της οδού Δοϊράνης είσοδο της πλατεία Ελευθερίας από την οδό Σπετσών

 

Σημειώνεται ότι η εκδοθείσα απόφαση θα αφορά μόνο την χωροθέτηση των πλαισίων ανάρτησης ανακοινώσεων επί των κοινοχρήστων χώρων, ενώ το τέλος χρήσης των πλαισίων θα πρέπει να προσδιοριστεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των διαφημίσεων.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε, όπως συμφώνως προς το άρθρο 65 του Ν.3852/2010, αποφασίσετε σχετικά για την έγκριση τοποθέτησης πλαισίων ανάρτησης ανακοινώσεων για την χρήση τους από γραφεία τελετών σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Καβάλας.