Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Κίνα για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατολική Θράκη, όπως αναφέρει το CGTN Turk.

 

Η τουρκική έκδοση του κινεζικού δικτύου επικαλείται τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ ο οποίος σε συνέντευξή του στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κίνα είπε μεταξύ άλλων ότι

 

«εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων εντός λίγων μηνών».

 

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν ευρείες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, αναφέροντας ότι οι επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας στην Τουρκία.

 

«Η συνεργασία μας με την Κίνα στον πυρηνικό τομέα χρονολογείται από το 2016 και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με κινεζική εταιρεία στον πυρηνικό τομέα. Από τότε, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στην (Ανατολική) Θράκη, μια από τις σημαντικές περιοχές ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πιο στέρεο οδικό χάρτη και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις με αυτή την εταιρεία»

 

τόνισε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας.

Πηγή: enikos.gr