“Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, Βlack Friday σημαίνει ατελείωτες ώρες δουλειάς και εξάντληση. H όρεξη των μεγαλοεργοδοτών για ξεζούμισμα των εργαζομένων έχει ανοίξει για τα καλά, με τις πλάτες της κυβέρνησης”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, για τις συνθήκες της Black Friday, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Συνάδελφοι-συναδέλφισσες BLACK FRIDAY = περισσότερα κέρδη για τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Στη κυριολεξία για τους Εμποροϋπαλλήλους.

 

Το ξεχαρβάλωμα του εργασιακού ωραρίου, οι αμέτρητες απλήρωτες ώρες δουλειάς, που δίνονται σε ρεπό και άδειες όταν βολεύει την επιχείρηση, η δουλειά όλο και περισσότερες Κυριακές, τα εορταστικά ωράρια, τα σπαστά ωράρια γίνονται στο φόντο της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει συνολικά οι εργοδότες και το κράτος σε όλους τους κλάδους και στο εμπόριο συγκεκριμένα, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ρυθμών ανάπτυξης.

 

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο black friday σημαίνει ατελείωτες ώρες δουλειάς και εξάντληση.

 

Από την άλλη η όρεξη των μεγαλοεργοδοτών για “ξεζούμισμα” των εργαζομένων έχει ανοίξει για τα καλά, με τις πλάτες της κυβέρνησης.

 

Στο στόχαστρο τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι που δεν ανέχονται τις συνθήκες γαλέρας που θέλουν να τους επιβάλουν.

 

Πρόσφατο παράδειγμα η “εταιρεία Κωτσόβολος” που τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων σε συναδέλφους που κατέβηκαν στη πρόσφατη απεργία του Σεπτέμβρη (στη Αθήνα). 

 

Με αυτό το τρόπο προσπαθούν να καλλιεργήσουν το φόβο, να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν τη σιωπή.

 

Δεν θα σταματήσουν πουθενά, αν δεν τους σταματήσουμε. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα ταξικά μας σωματεία μπορούμε να αγωνιστούμε, για ότι μας αξίζει. Όπλο μας η αλληλεγγύη και η συλλογική διεκδίκηση. Οργανώσου στο σωματείο σου.”