Τους αλφαβητικά 30 πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

 

«Οι δημότες πρέπει να επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο όχι με βάση τις προσωπικές ή κομματικές πεποιθήσεις του καθενός, αλλά με τις δυνατότητες που έχει»

 

Την ανάγκη ο δήμος Καβάλας να κάνει ουσιαστικά βήματα  που θα τον οδηγήσουν και πάλι στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη, τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης, στη συνάντηση ανταλλαγής απόψεων που είχε με τους πρώτους τριάντα υποψήφιους συμβούλους.

 

Ο κ. Χρυσανίδης υπογράμμισε ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα ετών και η έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού,  οδήγησαν το δήμο Καβάλας, κυρίως μέσα στην πόλη, αλλά και στις τοπικές κοινότητες, σε ένα αδιέξοδο κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολη την καθημερινότητα μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα τεράστια προβλήματα της σημερινής δημοτικής αρχής, προβλήματα, που όπως τόνισε οφείλονται στην έλλειψη προτάσεων και λύσεων για σημαντικά θέματα που χρονίζουν, αλλά και της αδυναμίας να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα αντιστρέψουν το μέχρι σήμερα αρνητικό κλίμα. «Με την «εικονική δραστηριότητα» των τελευταίων ημερών λόγω των επικείμενων εκλογών η σημερινή διοίκηση του δήμου προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών, αποδεικνύοντας ακριβώς την ανυπαρξία σημαντικού έργου την τελευταία τετραετία», σημείωσε ο κ. Χρυσανιδης.

 

«Δυστυχώς», σημείωσε με έμφαση ο υποψήφιος δήμαρχος, «όλα αυτά τα προβλήματα κρατούν την Καβάλα «αιχμάλωτη» στο παρελθόν. Αυτό που σήμερα έχει ανάγκη ο δήμος μας είναι η κοινή προσπάθεια για την συνολική ανάπτυξη. Χρειάζονται έργα ουσίας σε όλους τους τομείς ώστε να βγει από το τέλμα και τη μιζέρια. Όλοι μαζί  πρέπει να δημιουργήσουμε μια πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο, με καλύτερη ποιότητα ζωής, με αναβαθμισμένες υποδομές. Μια πόλη που θα γίνει και πάλι επίκεντρο μεγάλων και σημαντικών πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων. Για το λόγο αυτό, οι δημότες μας πρέπει να επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο όχι με βάση τις προσωπικές ή κομματικές πεποιθήσεις του καθενός, αλλά με τις δυνατότητες που έχει».  

 

«Ένα ανάλογο όραμα υλοποιήσαμε πριν χρόνια και στον τότε δήμο Ελεύθερών, με πρωτεύουσα την Νέα Πέραμο, όταν οι πολίτες για οχτώ χρόνια μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση», συνέχισε ο κ. Χρυσανίδης, «και σήμερα ο τόπος αυτός έγινε αγνώριστος και έγινε πόλος έλξης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών».

 

Υπογράμμισε ακόμα ότι τα πρόσωπα που επιλέγονται για να στελεχώσουν το συνδυασμό ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ προέρχονται από όλες τις επαγγελματικές τάξεις, είναι πρόσωπα νέα με διάθεση για πρόσφορά αλλά και έμπειρα, καταξιωμένα ο καθένας στο χώρο του.

 

«Η αλλαγή που τόσο ζητάμε για το δήμο μας, για την κοινωνία μας», συμπλήρωσε με έμφαση ο επικεφαλής του συνδυασμού, «δεν θα έρθει μόνη της. Δεν γίνεται να ζητάμε την αλλαγή κι εμείς να μένουμε αμέτοχοι στην κοινή προσπάθεια. Η αλλαγή, τα έργα, η εξωστρέφεια, έρχονται μέσα από την συμμετοχή και την προσφορά όλων. Καλώ όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να συμμετέχουν στα κοινά, να στελεχώσουν το συνδυασμό μας και να συμβάλει ο καθένας από τη μεριά του ώστε η Καβάλα να γίνει πραγματικά και ουσιαστικά μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη».

 

«Σας καλώ λοιπόν όλους μαζί: Να ανεβάσουμε την Καβάλα ψηλότερα. Να κάνουμε στην Καβάλα το όραμα πράξη», κατέληξε ο κ. Χρυσανίδης ο οποίος έκανε γνωστό πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει και νέα ονόματα.

 

Αλφαβητικά οι τριάντα πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ:

 

 1. Αβραμίδου Δήμητρα: Κοινωνική λειτουργός
 2. Αναστασιάδης Ιωάννης: Υπάλληλος ΕΛ.ΤΑ.
 3. Γενημαχαλελής Σωφρόνης: Ηλεκτρολόγος μηχανικός τεχνολογικής εκπαίδευσης
 4. Γιαλίδης Κωνσταντίνος: Διευθυντής ξενοδοχειακών μονάδων
 5. Δαλεμιάρης Ευστράτιος: Πολιτικός μηχανικός – DAIKIN Καβάλας
 6. Δανιήλ Αθανασία: Μισθώσεις ακινήτων
 7. Δρακόντης Σάββας: Πολιτικός μηχανικός – Τοπογράφος
 8. Καραγιαννίδης Αναστάσιος: Ιδιωτικός υπάλληλος
 9. Κοκκίνης Δημήτριος: Ελεύθερος επαγγελματίας - οικοδομικές εργασίες
 10. Κυρλής Μάριος: Μηχανολόγος μηχανικός τεχνολογικής εκπαίδευσης - Εργολάβος ιδιωτικών έργων
 11. Λουτρούκης Στυλιανός: Πολιτικός μηχανικός
 12. Μαρμάνης Δημήτριος: Αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
 13. Μαρτίδης Γεώργιος: Στρατιωτικός - Πρωταθλητής Ελλάδας στην ελεύθερη πάλη
 14. Ματζουράνη Μαρία:  Ιστορικός - ερευνήτρια
 15. Μοσχίδης Στέφανος:  Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία – ξενοδοχοϋπάλληλος
 16. Νεστορίδης Χρήστος: Ιδιωτικός υπάλληλος - λογιστής στην Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας
 17. Παπαδόπουλος Δημήτριος: Μαιευτήρας - γυναικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας
 18. Παρίδης Γεώργιος: Ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας
 19. Περίτσαλη Όλγα: Υγειονομικός στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας - γραμματέας Κέντρου Πολιτισμού Νικοπόλεως Πόντου Ελλάδας 
 20.  Πολυχρονίδης Δημήτριος: Εργολάβος ιδιωτικών έργων -  οικοδομικές εργασίες 
 21.  Σιδηρόπουλος Αναστάσιος: Ελεύθερος επαγγελματίας - Εστίαση
 22.  Σουλόγλου Βασίλειος: Ελεύθερος επαγγελματίας – Μάρμαρα
 23. Σωτηρέλης Γεώργιος: Ελεύθερος επαγγελματίας - Εμπορικό κατάστημα
 24. Τσαρουχάς Χρύσανθος: Οικονομολόγος - Επιχειρηματίας - διευθύνων σύμβουλος στην ΑΦΟΙ ΤΣΑΡΟΥΧΑ Α.Ε.
 25. Τσέλιος Ιωάννης: Οικονομολόγος - εκπαιδευτικός
 26. Τσόλης Αχιλλέας: Συν/χος καθηγητής φυσικής αγωγής
 27. Φουρνιάδου Ροδιά: Δικηγόρος
 28. Χαρπαντίδης Κοσμάς: Δικηγόρος – συγγραφέας
 29. Χατζηπαπαδόπουλος Παναγιώτης: Εκπαιδευτικός
 30. Χρηστίδου Ιωάννα: Πτυχιούχος οικονομίας & διοίκησης - μουσικός

(δελτίο Τύπου)