Βελτιωμένος ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εξαίρεση οι τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά.

 

Σάββατο-Κυριακή 3-4/6/2023

 

Καλός καιρός το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, αλλά το μεσημέρι-απόγευμα είναι πιθανές πρόσκαιρες βροχές και λίγες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Το Σάββατο πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

 

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Από 12 έως 27-30 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια, τοπικές μπόρες πιθανές κυρίως το πρωί της Κυριακής. Άνεμοι μεταβλητοί 2-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

 

Στην Αττική ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά. Άνεμοι Βορειοανατολικοί 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

 

Δευτέρα 5-6-2023 (Αγίου Πνεύματος)

 

Αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές, αλλά το μεσημέρι-απόγευμα είναι πιθανές τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, θα κυμανθεί από 13 έως 27-30 βαθμούς.

 

Τρίτη 6-6-2023

 

Καλός καιρός, αίθριος στις περισσότερες περιοχές, αλλά το μεσημέρι-απόγευμα είναι πιθανές τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, θα κυμανθεί από 14 έως 27-30 βαθμούς.

 

Τετάρτη 7-6-2023

 

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα, εξαίρεση η νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι Βοριάδες 3-5 στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει, θα κυμανθεί από 15-30 βαθμούς.

 

πηγή: makthes.gr