Τοπικές μπόρες και την Παρασκευή, βελτίωση το Σαββατοκύριακο με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες βροχές.

 

Παρασκευή 5-5-2023

 

Ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά στη βορειοδυτική χώρα, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο νότιο Ιόνιο, κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, τη Μαγνησία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την περιοχή του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Άνεμοι: Βοριάδες στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από 5 έως 21, στη υπόλοιπη χώρα από 8 έως 23 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με συννεφιά, πιθανές μπόρες το απόγευμα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι μεταβλητοί 2-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

 

Στην Αττική συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

 

Σάββατο 6-5-2023

 

Βελτίωση με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά στη δυτική και βόρεια χώρα. Τοπικές βροχές είναι πιθανές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Βοριάδες 4-6, στο Αιγαίο τοπικά 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 8 έως 22-24 βαθμούς.

 

Κυριακή 7-5-2023

 

Καλός καιρός, αίθριος σε όλη τη χώρα, εξαίρεση με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές βροχές τα ηπειρωτικά ορεινά και η Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς 3-4, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς.

 

Δευτέρα 8-5-2023

 

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, εξαίρεση η βόρεια χώρα και η Κρήτη με πρόσκαιρη συννεφιά, τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βοριάδες, στο Ιόνιο 3-4, στο Αιγαίο 4-6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς.

 

πηγή: makthes.gr