Το προκαλούμενο από τη ρύθμιση ετήσιο κόστος εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ περίπου, το οποίο πρόκειται να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2023.

 

Η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τη λήψη των επικαιροποιημένων προτάσεων του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προέβη στη σύνταξη του σχετικού σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών), το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου να καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74). Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης».

 

«Το γεγονός ότι δεν είχε εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, μεταξύ του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών, οφειλόταν στις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής των ετών 2019 - 2022» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

 

«Το προκαλούμενο από τη ρύθμιση ετήσιο κόστος εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ περίπου, το οποίο, κατόπιν επικοινωνίας με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2023» κατέληξε στην απάντησή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.