Αν και έχει ανακοινωθεί σχεδόν εδώ κι έναν μήνα ότι θα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, μόλις χθες Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έπεσαν οι τελικές υπογραφές ώστε να μπορεί να αναλάβει κι επισήμως τα καθήκοντά της.

 

 

 

Ο λόγος για την Εύα Οικονόμου - Βαμβακά η οποία όπως δήλωσε στον KavalaNews 102,8 η καθυστέρηση στην ανάληψη των καθηκόντων της οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους.

 

Τόνισε ωστόσο, ότι όλο αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά της εργάζεται διερευνητικά για να μην χαθεί χρόνος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η πρώτη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ με τη δική της υπογραφή θα είναι έτοιμη στις αρχές Μαρτίου.

 

Δεν θέλησε να αναφερθεί στην παράσταση συγκεκριμένα καθώς όπως είπε, αναμένεται η απόφαση για τα δικαιώματα του έργου. Είπε ωστόσο ότι πρόκειται για μια επίκαιρη ιστορία.

 

«Γνωρίζω ότι ο πήχης και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Όλο αυτό τον καιρό δουλεύω διερευνητικά. Είμαι σε προεργασία καθώς είναι μεγάλη η έννοια μου να ξανανοίξει το θέατρο.

 

Το ΔΗΠΕΘΕ θα είναι σε θέση να παρουσιάσει δική του παραγωγή τον Μάρτιο. Κάνω μεγάλη προσπάθεια για να είμαστε έτοιμοι τότε. Ο στόχος μου είναι η πρώτη μας παράσταση να είναι στις αρχές Μαρτίου», είπε σχετικά η κ. Οικονόμου - Βαμβακά.

 

Αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες με τους καλλιτέχνες του νομού Καβάλας.

 

Όπως είπε, μέχρι τώρα έχει συναντηθεί με 90 Καβαλιώτες καλλιτέχνες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους έκανε.  

 

«Οραματίζομαι ένα ανοιχτό ΔΗΠΕΘΕ και για εμένα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσω όλους τους καλλιτέχνες της πόλης. Θέλω να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα για αυτό κι έκανα αυτό το κάλεσμα», είπε.

 

Επιπλέον η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ προανήγγειλε πως από τον Ιανουάριο θα λειτουργήσει εργαστήριο για εφήβους.

 

«Στη διάρκεια των μαθημάτων θα γράψουμε όλοι μαζί μία ιστορία την οποία θα παρουσιάσουμε στο κοινό της Καβάλας στο τέλος της χρονιάς. Με ενδιαφέρει πολύ ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του θεάτρου», τόνισε.  

 

Τέλος την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Γουτού Γουπατού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο οποίο συμμετέχουν ηθοποιοί με και χωρίς αναπηρία.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη που η ομάδα «Εν Δυνάμει» θα έρθει στην πόλη μας. Όποιος δει την παράσταση δεν θα πληρώσει εισιτήριο αλλά θα φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας και εμείς θα μοιράσουμε σε Καβαλιώτες που τα έχουν ανάγκη.

 

Αυτό το σκέφτηκα μετά από συζητήσεις που άκουγα από ανθρώπους στην πόλη μας που έλεγαν - πως θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα», εξήγησε η κ. Οικονόμου – Βαμβακά.

 

Η συλλογή των τροφίμων γίνεται στο φουαγιέ του Αντιγόνη Βαλάκου καθημερινά μέχρι την Κυριακή… από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.