Σχεδόν 30 χρόνια συμπληρώνονται απ' όταν η Καίτη Γαρμπή ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και... ενημέρωσε μουσικά τους απανταχού φανς της μουσικής πως οι Έλληνες είμαστε "παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη" και οι επιστήμονες με τη βοήθεια της τεχνολογίας έρχονται τώρα να... επιβεβαιώσουν τον στίχο και να δείξουν πως οι αρχαίοι Έλληνες, εμφανισιακά τουλάχιστον, διόλου διέφεραν από τους σύγχρονους.

 

 

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Alessandro Tomasi αποφάσισε να προχωρήσει σ' ένα πρωτότυπο πρότζεκτ, ανακατασκευάζοντας τα πρόσωπα αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων φιλοσόφων και πολιτικών χρησιμοποιώντας αγάλματα και προτομές που φυλάσσονται σε διάφορα μουσεία σε όλο τον κόσμο ως αναφορά. 

 

 

Ο Φλωρεντίνος καλλιτέχνης έχει κερδίσει χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο για το επίπονο έργο του να επαναφέρει στη ζωή το παρελθόν αναδημιουργώντας τα πρόσωπα των αρχαίων Ελλήνων.

 

 

Την αρχή την έκανε με τον κορυφαίο φιλόσοφο Πλάτωνα, ενώ ακολούθησε ο Αριστοτέλης, ο Θουκυδίδης, ο Ηρόδοτος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Επίκουρος, ο Πλούταρχος, ο Ιπποκράτης, ο Ευριπίδης αλλά και ο Σωκράτης.

 

 

Μάλιστα, το έργο του Tomasi έγινε πλέον και βιντεάκι στο TikTok το οποίο έχει γίνει viral με τους Έλληνες χρήστες να σχολιάζουν την ομοιότητα με τους σημερινούς Έλληνες και να λένε πως δεν αποκλείεται κάποιους από τους απογόνους των κορυφαίων αρχαίων Ελλήνων να τους έχουν δει μέχρι στη... λαϊκή της γειτονιάς τους.

Δείτε το βίντεο εδώ: 

@simplehistory_ Intro made with Synthesia. Credit : Alessandro Tomasi Don't forget to like, save & follow ! #ancientgreece #greek #history #learn #education ♬ Goodbye My Love - Tyler Bates

Πηγή: makthes.gr