Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φθάσει αύριο το πρωί, Τρίτη, η Ελληνίδα τουρίστρια, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη, κατάγεται από τη Χαλκιδική, και βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr αυτή την ώρα διευθετούνται οι λεπτομέρειες για την ασφαλή διακομιδή της.

 

 

Η γυναίκα πρόκειται να διακομιστεί στην Ελλάδα καθώς ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματία και σε συνεννόηση με το προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.  

 

 

Η ζωή της γυναίκας δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο η μητέρα της μίλησε εκφράζοντας την αγωνία της: «Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί. Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’. Κοίταζε το κεφάλι της, να μην το έχει χτυπήσει και μετά είδε ότι το πόδι της ανέβλυζε αίμα και πύον», είπε στο Mega.

 

 

Σύμφωνα με τη μητέρα της τραυματία, η κόρη της «έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν» ενώ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

 

 

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της κοπέλας ανέφερε ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν όλα τα έξοδα της νοσηλείας της στην Κωνσταντινούπολη.  «Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο πατέρας.

 

 

«Βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου το προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη μεταφορά της στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου».

 

 

Όπως είπε ο κ. Δεπόλας, η κόρη του ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι «που απορρόφησε όλη την έκρηξη». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Πηγή: makthes.gr