Έξι άτομα συνελήφθησαν μέσα σε δύο μέρες, στις 3 και 4 Αυγούστου σε Θάσο και Δράμα για ναρκωτικά.

 

Υπήρχε διακίνηση κοκαϊνης στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

 

Στην επιχείρηση συνέδραμε αστυνομικός σκύλος της ΕΛΑΣ.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

 

«Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Καβάλας, όπου σε εξωτερικό χώρο εναπόθεσαν μία συσκευασία με ναρκωτικά και συνέχισαν την πορεία τους με κατεύθυνση τη Δράμα.

 

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “VERA”, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό  του οχήματος και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων. 

 

Ακολούθως εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο τρίτος δράστης, ο οποίος μετέβη στο παραπάνω σημείο εναπόθεσης των ναρκωτικών για την παραλαβή τους και συγκεκριμένα μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 10,4 γραμμαρίων.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 22,7 γραμμάρια κοκαΐνης και το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, την 4-8-2022 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Δράμα οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία κατέσχεσαν.

 

Σε τέσσερις περιπτώσεις, την 3-8-2022 σε περιοχές της Θάσου, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς διότι κατείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβη, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

 

Την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας».

 

(δελτίο Τύπου ΕΛ.ΑΣ.)